Kyl och Frys

Välj
Sortera efter
  • Sida 1 / 2
23 Träffar på "Kyl och Frys"
Filter och sortera
  • Sida 1 / 2
Kyl och Frys

Förvara livsmedel professionellt - med en kyl och frys

En kyl- och frys-kombination kombinerar funktionerna hos ett kylskåp och en frys. Att ha en enda enhet för båda funktionerna sparar plats, vilket är särskilt gynnsamt i mindre kök. För att passa köket finns både fristående kyl- och frys-kombinationer samt inbyggnadsenheter att välja bland. Funktionella indelningar och smarta kylzoner ser till att dina livsmedel håller sig färska under lång tid. En högkvalitativ kyl- och frys-kombination kännetecknas av en låg strömförbrukning, kan enkelt rengöras och är mycket tystlåten i drift.

Olika typer av kylar och frysar

Alla kök är byggda på olika sätt. Beroende på stil och det tillgängliga utrymmet finns det skillnader i uppdelningarna och installationstypen.

Fristående kyl- och frys-kombination: Fristående enheter kan placeras fritt i rummet, enkelt förflyttas och är lätta att sköta om. Deras nackdelar är att de inte kan integreras vid ett köksskåp på ett homogent sätt.

Kyl- och frys-kombination för inbyggnad: En inbyggnadsenhet bildar en harmonisk enhet med köket. Den yttre fasaden för inbyggnadsenheten levereras av kökstillverkaren.

Side-by-side-kyl- och frys-kombination: Denna typ av enheter tar upp mycket plats och har gott om förvaringsutrymme. De kännetecknas av två separata dörrar.

Många användningsmöjligheter för en kyl- och frys-kombination

Kyl- och frys-kombinationer kännetecknas av deras många användningsområden. Medan kylskåpet fördröjer att maten blir dålig, gör frysen att man kan frysa in mat under lång tid. Båda enheterna kan öppnas oberoende av varandra för att spara energi. Fristående enheter med eleganta designer blir även riktiga blickfång i köket. Det är trendigt med enheter i pastellfärger, starka färgtoner och retro-looks. Valfria extrafunktioner är inbyggda ismaskiner, vattendispenser samt crushed-ice-funktioner. Viktigt: För att kunna använda dessa funktioner krävs oftast en anslutning till en vattenledning.

Köp den optimala kyl- och fryskombinationen

Förväntningarna på kyl- och fryskombinationer är höga. Flexibelt justerbara insatser och hyllor möjliggör en individuell indelningen och att kunna få plats med höga objekt som tårtbehållare. För att spara energi är det viktigt att kyl- och fryskombinationen kyler effektivt, håller temperaturen och fryser in livsmedlen så snabbt som möjligt. En låg strömförbrukning är skonsam mot både bankkontot och miljön. Viktiga köpkriterier är en låg ljudutveckling, en smidig rengöring samt vibrationsfrihet. En bra belysning gör det dessutom lättare att hitta rätt livsmedel.

För att köpa den optimala kyl- och fryskombinationen är det viktigt att tänka igenom de olika kriterierna och att köpa den enhet som möter dina egna krav, som har rätt volym och som passar din budget.

FAQ

Vad är bättre - en kyl- och fryskombination eller separata enheter?

En kyl- och fryskombinationen sparar plats och är i regel billigare att köpa. Alla livsmedel - oavsett om de är kylda eller frysta - finns alltid nära till hands, medan fristående frysskåp oftast brukar stå i separata rum - exempelvis i källaren. Om du har gott om förvaringsutrymme kanske en kombienhet inte har tillräckligt hög kapacitet för dina livsmedel. Vilket val som är bättre beror alltså på dina individuella preferenser.

Hur höga är kostnaderna för en kyl- och fryskombination?

Kyl- och fryskombinationer startar på en prisnivå på ca 4000 SEK. Med en större storlek, en högre energieffektivitet och en högre prestanda så stiger också priset. De mest avancerade modellerna kan kosta mer än 10000 SEK.

Kan man själv välja i vilken riktning som dörren öppnas?

Beroende på tillverkare och modell måste man själv kolla om dörren öppnas åt vänster eller höger innan man beställer kyl- och fryskombinationen. Vissa kyl- och fryskombinationer tillåter att växla dörrhängningen.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken