Luftfuktare

Köp luftfuktare

Det är inte bara astmatiker och allergiker som mår dåligt av för torr rumsluft. Med en luftfuktare får du ett hälsosammare inomhusklimat. Det är viktigt både hemma och på kontoret. Men hur fungerar enheterna och hur skiljer de sig åt?

Luftfuktare - vilka är fördelarna?

Luften är framför allt torr i rum under värmesäsongen. Detta har negativa effekter på både människor, djur och växter. Lösningen är att köpa en luftfuktare. Den avger vatten till luften på ett kontrollerat sätt. En högre fuktighet höjer välbefinnandet, komforten och är bra för din hälsa. Enheten gör exempelvis att dina andningsvägar slappnar av. En för låg luftfuktighet, som helst bör ligga på 45 till 55 procent, gör att slemhinnorna torkar ut. Smittämnen kan komma in i kroppen nästan helt obehindrat. Torr luft ökar risken för infektion med influensavirus. Ett för torrt inomhusklimat leder till:

 • Rethosta
 • Kliande hud
 • Huvudvärk
 • Sömnstörningar

Luftfuktare för sovrummet eller andra rum - olika sorter

I onlinebutiken hittar du olika enheter som förbättrar ditt inomhusklimat, som exempelvis luftfuktaren VapoAir Opal från Klarstein, som fuktar rumsluften med sju dimningsnivåer. Den passar för alla tillfällen då du vill ha lite kall eller varm dimma. När den inställda luftfuktigheten har nåtts så stängs enheten av, eller annars aktiveras den igen. Tack vare LED-skärmen med digital visning av fuktnivåerna har du allt i överblick.

Ytterligare en höjdpunkt är luftfuktaren Monaco, som genererar en fin vattendimma tack vare ultraljudsteknik och som motverkar damm, bakterier och svamp med sitt antibakteriella filter. Enheten fungerar alltså också som lufttvätt. Luftfuktningen reducerar mängden damm och därmed även symtom på allergi. Jonisatorn hjälper dessutom till med att bekämpa dåliga lukter, som cigarettrök.

Luftfuktare - viktiga funktioner

Bland de många funktionerna och egenskaperna kan nämnas:

 • Olika dimningsnivåer
 • Auto-läge
 • Nattläge
 • Timerläge
 • Aromadiffusor
 • Touch-display
 • Fjärrkontroll
 • Varningslampa automatisk avstängning vid tom vattentank

Vilken luftfuktare ska jag välja?

Vid behag kan du generera varm dimma med hjälp av uppvärmningsfunktionen. Aromadiffusorn ger vattendimman en behaglig doft. Enheten styrs enkelt genom touchdisplay och fjärrkontroll. Lufttvättar fungerar som fuktare och rengörare på samma gång. En fördel är att alla enheter har en mycket snygg design och passar in i alla inredningsstilar. Beroende på vattentankens storlek kan du använda dem för olika rum. Tillverkaren ger en rekommendation för vilken rumsstorlek enhetens passar till.

FAQ

Vilka fördelar har en luftfuktare?

En hälsosam och balanserad luftfuktighet förhindrar att slemhinnorna torkar ut, särskilt under uppvärmningssäsongen, och stöder kroppens försvar. Med bra rumsluft kan du andas hälsosammare. För en långvarig användning passar de effektiva ultraljuds-nebulisatorerna. Driftsljud kan knappt uppfattas.

Hur fungerar luftfuktare?

Extra populära är nebulisatorer som använder sig av ultraljud. Vattnet nebuliseras till små droppar. De har en låg energiförbrukning. Lufttvättar har även en filterfunktion för exempelvis damm och pollen.

Vilka funktioner är bra?

På luftfuktarens olika nivåer kan du justera inomhusklimatet individuellt efter dina preferenser. Med automatiska enheter kan luftfuktigheten justeras. En inbyggd hygrostat mäter kontinuerligt av värdena och anpassas effekten. En aktiverbar jonisator omvandlar syremolekyler till negativa joner. Detta underlättar filtreringen. Med en fjärrkontroll kan du styra enheten från stoffan och ställa in driftstiden med en timer.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken