Massagerulle

Innehållsförteckning


Förnya och förebygg med en massagerulle

Spänningar, ömmande muskler och "låst" bindväv gör ont. En massagerulle bidrar till att förebygga och lindra.

För mycket eller för lite fysisk aktivitet, en stillasittande tillvaro eller ensidig stress på jobbet, har alla en negativ effekt på våra muskler och vårt skelett. Konsekvenserna blir muskel- och ryggbesvär, problem med blodcirkulationen, och att delar av den fina bindväven "fastnar". Regelbunden behandling med en massagerulle bidrar till att förebygga dessa besvär. Befintliga begränsningar kan reduceras snabbare med hjälp av målinriktad behandling med den här idrottsutrustningen.

Hur fungerar en massagerulle?

Systemet är enkelt: i den här metoden kommer en rulle med fast skum att ersätta massören. Muskelspänningarna försvinner genom en långsam, riktad behandling av de smärtande eller känsliga delarna av kroppen. Det mjuka trycket stimulerar blodcirkulationen. Olika ytor och olika hårdhetsgrader ökar ytterligare rullens effekt och garanterar bästa tänkbara resultat. Du kan justera det exakta trycket vid appliceringen på ett sådant sätt att det blir märkbart, men inte obehagligt.

Vilken rulle för vilken applicering?

Om du vill köpa en massagerulle för första gången, använd den allsidiga modellen. Den har en bredd som passar för användning på rygg, ben och armar. Smalare modeller med en mindre diameter är idealiska om du vill arbeta med spänningar i nacken. Den finns speciella rullar som är anpassade till enskilda kroppsdelar. En rulle för benen kan vara något hårdare än en för ansiktet. En massagerulle med handtag passar bra för låren. På många modeller kan handtaget också tas bort.

Rätt material för en massagerulle

En massagerulle i trä har en vacker design, och är idealisk för den som uppskattar det naturliga materialets behagliga yta. Många användare föredrar rullar med hårt skum. Dessa finns i olika grader av hårdhet, så att även känsliga personer kan använda dem regelbundet och med behag. Hårt skum av hög kvalitet har lång livslängd och håller formen bra under lång tid. Massagerullar för ryggen finns i moderiktiga färger, så du kan välja din favoritfärg, eller beställa den här behändiga produkten i en färg som matchar dina sportkläder.

Fasciarullar och deras succé

Namnet på denna massagerulle säger mycket om dess egenskaper. På grund av dess förmåga att lossa vidhäftad bindväv (fascia), blev de här rullarna en försäljningssuccé för några år sedan. Fascia är en fibrös, stödjande form av bindväv som löper genom hela kroppen. För lite träning, ålder, och ibland en ohälsosam diet, har en negativ effekt på fascian. Resultatet är smärta - allt ifrån dov till skarp smärta i de berörda kroppsdelarna. En fasciarulle mjukar varsamt upp vidhäftningarna och stimulerar blodcirkulationen. Det här lindrar smärtan på ett naturligt sätt.

Lätta på spänningar och blockeringar med hjälp av massagerullen

Ett annat användningsområde är de stora och små muskeldelarna. Här visar ryggrullen sin dubbla funktion: den både tänjer musklerna och stimulerar blodcirkulationen. Det här ger en djup värme som sedan överförs till musklerna, och en positiv spiral påbörjas. Varje övning tar bara några minuter, och resultaten kommer med regelbunden behandling.

Du kan nu dra fördel av denna behändiga produkt. Om du köper en massagerulle, så kan du personligen övertyga dig själv om fördelarna. Instruktionsvideos visar dig vägen till ett skönare liv, utan muskel- och ryggproblem.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken