SUP brädor

SUP bräda - prisvärt som set med tillbehör

Här hittar du allt som behövs för Stand Up Paddling: uppblåsbara SUP brädor som set med passande paddlar och ytterligare tillbehör.

Stand Up Paddling har blivit en mycket populär trend- och fritidssport för hela familjen. På sjön, floden eller direkt framför husdörren kan den här träningstypen utövas nästan överallt. SUP är en mycket varierande träning, eftersom det numera även finns SUP-modeller som kan omvandlas till en vindsurfingbräda. De kan till och med användas för att surfa på vågor. Det är inte konstigt att den här träningstypen har blivit så populär, just eftersom den är så otroligt mångsidig. SUP-träningen har en lång historia som går tillbaka ända till polynesiska fiskare på Hawaii. Traditionellt paddlar de sina kanoter i en upprätt position.

Köp SUP bräda

Med rätt utrustning kan det roliga börja på riktigt. SUP brädan bör vara anpassad efter dina egna preferenser och önskemål. I vår butik finns brädor från framstående SUP-tillverkade, som kännetecknas av utmärkt teknik, hög kvalitet och lång hållbarhet. Det finns mängder av olika brädor, paddlar och extra utrustning. Så som nybörjare är det inte så lätt att köpa rätt produkt. Här ger vi lite information och tips kring vad man kan tänka på för att hitta den rätta brädan.

Uppblåsbar SUP bräda eller som hardboard?

Den viktigaste skillnaden mellan de olika SUP brädorna är konstruktionen. I början fanns det endast hårda SUP brädor, även kallade hardboards. Likt en surfbräda består de av ett hårt material, de behöver inte blåsas upp, och kan därför inte förvaras på ett platssparande sätt när de inte används. Senare har även uppblåsbara brädor tillkommit. Idag är dessa modeller de mest använda. När de väl pumpats upp är de otroligt stabila och har egenskaper som liknar hardboards. Fördelen här är att de kan förvaras i bilen eller i källaren på ett platssparande sätt. De uppblåsbara brädorna kan till och med tas med på flygplan. En nackdel är att de har en något kortare hållbarhet än hardboards, men tack vare de slitstarka materialen är de uppblåsbara brädorna mycket tåliga.

Paddlarna

Hos paddlarna finns mer än bara estetiska skillnader. Oftast skiljer man på paddlar med justerbar längd (teleskop-paddel) och paddlar med en bestämd längd. Paddeln med justerbar längd är två- eller tredelad, och kan smidigt anpassas efter individuella preferenser. Icke-justerbara paddlar måste däremot köpas för att passa utövaren exakt.

Köp SUP - mest prisvärt som set

I vår butik finns uppblåsbara SUP brädor som set i utmärkt kvalitet med passande paddlar och ytterligare SUP-tillbehör som högtryckspumpar, förvaringsryggsäck, en teleskop-paddel och ett reparationskit. Med ett praktiskt set får du allt som behövs för att börja paddla, och det är mer prisvärt än att köpa flera separata delar.

Stand Up Paddling är en fantastisk vattensport för hela familjen. Som set är grundutrustningen mycket prisvärd, den kan enkelt transporteras och utan problem stuvas undan på vintern. Vad väntar du på?

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken