Ugnar

Välj
Sortera efter
  • Sida 1 / 2
36 Träffar på "Ugnar"
Filter och sortera
  • Sida 1 / 2
Ugnar

Köpa ugn

För kakor, gratänger eller stekar - ugnen är oumbärlig för det mesta. Urvalet är stort: Från fristående modeller till inbyggnads-, mini- eller dubbelugnar finns det den rätta ugnen för alla. Här kan du lära dig om de olika varianterna, egenskaperna och köpkriterierna.

Ugn - ett måste i de flesta kök

Om du tycker om att baka, steka eller grilla är den mångsidiga ugnen en praktisk hjälpreda i köket. Den hör till grundutrustningen för tillagning av kött, fisk, gratänger eller kakor. Modeller som passar bra till familjer har ett rymligt tillagningsutrymme med en volym på exempelvis 70 liter.

Olika typer/sorter av ugnar

I onlinebutiken kan du hitta rätt modell för ditt kök. Kraven och preferenserna skiljer sig åt rejält. Därför är det logiskt att det finns många olika typer av ugnar. Ugnarna finns som fristående modeller eller som inbyggnadsenheter i olika utföranden. De sistnämnda kan smidigt integreras i köket för att skapa en enhetlig look. Det finns även inbyggnads-set som levereras med en köksfläkt.

Miniugnen är en platssparande modell för mini-kök och mindre hushåll. Det finns miniugnar som inte bara är kraftfulla, utan som även har imponerande funktioner, som exempelvis miniugnen Masterchef 60. Dubbelugnen är utrustad med två tillagningsutrymmen.

De eldrivna ugnarna och elspisarna är vanligast. Men du kan även köpa en gasspis, där värmen uppstår genom förbränning av gas, och där du kan justera temperaturen mer exakt än vid en konventionell ugn med ström. Här finns det två möjligheter: Naturgas med fast anslutning och flytande propangas på flaska.

Särskilda egenskaper hos ugnar

Moderna ugnar kan enkelt styras via en kontrollpanel med digital display och vridreglage och har ofta praktiska extrafunktioner, som exempelvis

  • Under- och övervärme

  • Upptining

  • Grill och varmluft

  • Pizzafunktion

  • Olika insatser för ugnsplåt och galler

  • Aktiverbar belysning för tillagningsutrymmet

  • Integrerad digital display för visning av inställningarna

  • Inställbar timer

Hos moderna ugnar som Robuchon är rengöringen mycket enkel tack vare pyrolys på insidan. Rester som fett förbränns utan att lämna några spår. Ugnar i energiklass A och A+ är sparsamma i elförbrukningen.

Köpa ugnar - vilken ska jag välja?

Det är du själv som väljer vad som passar dig bäst, från fristående varianter till inbyggnads-, mini- eller dubbelugnar, med få eller många extrafunktioner. Med en timer blir det möjligt att programmera ugnen så att maten är klar i tid för middagen. Ugnar med en stor volym på 70 liter passar bra för medelstora eller stora hushåll. För mindre hushåll finns miniugnar som utan problem ersätter den normala ugnen. Moderna modeller rengör sig själv genom pyrolys. När du väljer ugn är det bra att tänka på hushållets storlek, situationen i köket och de egna preferenserna. Om du ska använda ugnen ofta är en bra energieffektivitet viktigt för att spara ström och för att inte överbelasta miljön.

FAQ

För vem lönar det sig att köpa en miniugn?

Miniugnar är betydligt mindre, men är inte sämre än konventionella modeller. De är kraftfulla och har liknande funktioner. För par och familjer passar är ugn med ett tillagningsutrymme på 70 liter.

Vad bör jag tänka på vid köp?

Välj en ugn med energiklass A eller A+. För moderna ugnar är uppvärmningstyper som över- och undervärme samt cirkulationsluft och varmluft standardfunktioner. En timerfunktion eller inbyggd självrengöringsfunktion är också smarta detaljer och utökar användningsområdet.

Vilka olika typer av ugnar finns det?

Välj bland olika modeller, exempelvis en fristående ugn, en mini-, dubbel- eller inbyggnadsugn. Det finns ugnar som drivs med ström eller gas. Dessutom finns set som förutom ugnen även kommer med köksfläkt för in- eller underbyggnad.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken