Ryggbänk

För mer livskvalitet: Ryggbänk lindrar smärta och ökar välbefinnandet

Ryggbesvär är en av de vanligaste orsakerna till att inte kunna arbeta. Nästan var tredje vuxen person lider ofta eller konstant av ryggsmärtor. Ensidig fysisk belastning i arbetet och en rörelsefattig livsstil ökar risken för att utveckla ryggbesvär.

Regelbunden träning på gym kan förebygga ryggbesvär eller lindra befintliga smärtor. Saknar du tid och motivation för det? Med ryggbänken kan du träna hemma, helt ostört. Träningen kan göras när som helst och du slipper ta dig till gymmet.

Många olika modeller: Vilken ryggbänk ska jag välja?

Vilken ryggbänk är den rätta för dig? Så kallade multitränare ger en fysiologisk stretching på inversionsbänken, vilket är mycket hjälpsamt vid ryggproblem. De kan även användas för att stärka många olika muskelgrupper genom effektiv kroppsträning.

Vanliga inversionsbänkar används endast för att avlasta ryggrad och broskskivor samt för att främja blodcirkulationen. Vissa inversionsbänkar är dessutom utrustade med en ryggmassage- och värmefunktion. Även om du bara står på huvudet några minuter om dagen kan du snabbt känna av den välgörande effekten i form av en tydlig smärtlindring.

Inte bara vid smärta: Ryggbänk för träning

Valet av rätt träningsredskap beror på det planerade användningsområdet. Ska redskapet endast användas för ryggbesvär eller bör det ha fler funktioner? Om ryggbänken är fällbar tar den upp mycket lite plats när den inte används. Vissa ryggbänkar ger en stor inversionsvinkel och kan användas efter individuella preferenser. Om din vikt inte väsentligt avviker från genomsnittet kan du använda nästan alla typer av ryggbänkar. Personer som är särskilt korta respektive långa behöver ryggbänkar med en större justeringsmöjlighet.

Vad bör jag tänka på? Gör valet av ryggbänk enkelt

Vill du göra ryggen en tjänst samtidigt som du effektivt tränar flera olika muskelgrupper? Då är multitränare det perfekta valet. Om ryggträningen däremot står i fokus kan en inversionsbänk passa bättre, eftersom den är specifik utformad för detta syfte. Lägger du extra värde på komfort? Då bör du ta en titt på inversionsbänkar med inbyggd ryggmassage- och värmefunktion. Här bör du även se till att dessa funktioner kan styras med en hand, oavsett position. Din kroppslängd bör inte vara över eller under de föreskrivna gränserna för respektive ryggbänk. Särskilt robusta ryggbänkar skadas inte av en belastning på upp till 150 kg. Fällbara ryggbänkar tar upp mycket lite plats när de inte används och kan förvaras på ett platssparande sätt, även vid begränsat hemutrymme.

FAQ

Kan träningsredskapen användas universellt?

Ryggbänkar används endast för att förbättra ryggens mående. Multitränare däremot har ytterligare funktioner för en effektiv träning av flera olika muskelgrupper.

Kan träningsredskapen användas på ett enkelt och säkert sätt?

Ryggbänkarna har genomgått strikta säkerhetskontroller innan de ges ut till försäljning. Den som tränar kan använda bänkarna helt självständigt, och de är försedda med en återgångsmekanism.

Är träningsredskapen enkla att montera?

Monteringen blir enkel tack vare medföljande, illustrerade monteringsanvisningar. Även oerfarna personer kan montera träningsredskapet på bara 30 minuter. Monteringsverktyget som behövs medföljer i leveransen.

Behöver jag en strömanslutning för mitt träningsredskap?

Om bänken har en massage- och värmefunktion krävs en strömanslutningen. Övriga bänkar fungerar helt mekaniskt.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken