Clubbell

Clubbell: en trendig utökning av hantelträningen

Att träna med en clubbell är supertrendigt inom fitnessbranschen med sina utvecklade koncept kring träning av arm-, axel-, rygg- och handmuskulaturen. Att köpa en clubbell är utmärkt för att få en högeffektiv styrketräning. Vad är det här för träningsredskap? Vad bör man tänka på när man köper en clubbell? Capital Sports har clubbells i olika designer och även svar på ovanstående frågor. Här reder vi ut detaljerna kring en av nutidens mest populära träningstrender.

Ett träningsredskap som är allt annat än en hantel

Man bör inte förväxla clubbells med hantlar, eftersom de ger helt olika typer av träning. Att använda clubbells ger en funktionell styrketräning som kan kombinera många olika personliga träningsmål. Det handlar främst om att träna styrka, stabilitet och koordination - men även balans och uthållighet förbättras. Övningar med clubbells kan i stort sett jämföras med kettle-övningar.

Clubbells är utformade för att armarna ska föras i upprepade rörelser, där centrifugalkraften har en centralposition. Detta utmanar både armmusklerna och hela bålen, inklusive axlar, rygg och händer. Målet är att utnyttja centrifugalkraften för en effektiv styrketräning. Därför anses träningen med clubbells vara både behaglig och effektiv.

Dessutom passar clubbells utmärkt för att användas vid rehabilitering efter olycksrelaterade skador. Samtidigt kan de användas i förebyggande syfte, genom att en stärkt muskulatur kan förhindra uppkomsten av skador i förväg.

Vem gynnas särskilt av clubbell-träning?

Får många träningsintresserade kan clubbells vara en del av regelbunden träning. Träningsredskapen är särskilt praktiska för att värma upp inför träningspasset. Simmare, tennisspelare och kampsportsutövare har länge använt det populära träningsredskapet för uppvärmning, innan den riktiga träningen börjar.

Köpa clubbell: dessa kriterier är viktiga att tänka på

När det kommer till att välja en passande clubbell är det viktigt att den kan greppas med handen på ett bra sätt. Den bör ligga bekvämt i handen så att hög effektivitet kan uppnås. Capital Sports clubbells är försedda med lätt skrovliga skaft. På så sätt glider inte händerna, även när de är svettiga. Undersidan är platt, så att de kan placeras på ett jämnt underlag utan att rulla iväg.

Köp clubbells i hög kvalitet hos Electronic Star

De konventionella träningsredskapen i ny design finns i premium-version hos Electronic Star. De är helt tillverkade i gjutet stål, är mycket massiva och passar perfekt i handen. Träningsredskapen dekoreras av en tvåfärgad pulverlackering i blått och svart. För att olika krav på en individuell funktionsträning ska kunna nås är finns clubbells i olika viktklasser att köpa i vår onlinebutik. Clubbell-nybörjare kan börja med en lättare vikt och kontinuerligt gå vidare till de högre viktklasserna, Man kan även kombinera olika viktklasser i ett och samma träningspass.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken