Dynor, bolster och kuddar

Välj
Sortera efter
  • Sida 1 / 7
136 Träffar på "Dynor, bolster och kuddar"
Filter och sortera
  • Sida 1 / 7
Dynor, bolster och kuddar

Smidigt och snyggt: Dynor gör varje sittmöbel bekvämare

I trädgården, på terassen eller balkongen: Dina utemöbler blir riktigt bekväma först när du har rätt dynor. Dynorna finns i olika storlekar, utföranden, material och designer. De bidrar till en utmärkt sittkomfort. De högkvalitativa sittdynorna briljerar även visuellt. I vår onlinebutik kan du köpa den rätta dynan för nästan alla sittmöbler.

Dynor för alla användningsområden

Stolar med högt ryggstöd behöver även dynor med en lång ryggdel. För fåtöljer som redan är bekväma räcker det med en kudde. Måtten på dynorna bör stämma överens med utomhusmöblernas mått. Om du väljer en för stor dyna får den ingen stabilitet på stolen. För små överdrag ser inte bara konstiga ut, utan kan heller ibland inte ens dras över dynan till att börja med.

Vissa stolsdynor fästs med elastiska band eller rep. Andra har en insats på baksidan för att passa stolens rygg. Dessa varianter är enkla att montera och ta bort igen.

Dynans tjocklek och formstabilitet påverkar sittkomforten. Högkvalitativa skumplaster tål hög vikt och är hållbara. Överdragen bör vara slitstarka, lättskötta och UV-beständiga. Polyester klarar av det mesta. Särskilt bekväma dynor för stolar med hög rygg har en extra huvuddyna som kan tas av när den inte används.

Dynor för trädgårdsbänkar och pallmöbler kompletterar sortimentet. Klassisk eller modern stil: Med ett stort urval av färger och mönster kan man anpassa dynorna för fåtöljer stolar och bänkar efter omgivningen.

Dynor, bolster & kuddar - Måtten är viktiga för rätt val

Måtten på dynan är viktigt att tänka på. Om dynan inte passar kan den inte fylla sin funktion. Polyester är ett särskilt robust och fukttåligt material. Bomull är andningsaktivt och ger ett bekväm sittkomfort vid varmt sommarväder. När det kommer till väderbeständighet och hållbarhet ligger dock bomull efter polyester.

Tjocka dynor och stolskuddar behöver tas bort innan stolarna staplas på varandra. Om du väljer tunnare varianter kan dina stolar staplas, även om de har monterade dynor.

Om sittmöblerna står utomhus under längre tid och dynorna ska förvaras torrt när de inte används, bör de enkelt kunna tas av. Om du behöver knyta upp banden varje gång blir det jobbigt och tidskrävande. Elastiska band eller insatser för ryggstöd gör det smidigare.

Köpa dynor - Vilka är bäst?

Om du vill att dina dynor ska klara sig vid oväder rekommenderas det att välja ett överdrag av polyester. Även vid större påfrestningar är polyester ett utmärkt val. Om du svettas mycket under sommaren ger överdrag av bomull eller tygblandningar en bekväm haptik.

Tjocka dynor ger en hög sittkomfort. Tunnare dynor kan däremot förvaras på ett mer platssparande sätt. Avtagbara överdrag ger dig möjligheten att kunna tvätta dem i maskin.

FAQ

Vilka tyger passar för dynorna?

Polyester är väderbeständigt, vatten- och smutsavvisande samt ljusäkta. Fläckar kan enkelt avlägsnas. Viktigt för allergiker: Pollen kan inte tränga in i materialet.

Kan man tvätta dynorna i maskin?

Om överdragen kan tas kan de oftast utan problem tvättas i maskin. Du bör alltid ta hänsyn till tillverkarens skötselanvisningar.

Är det bra att impregnera trädgårdsstolsdynorna?

Om du behandlar dina dynor med impregneringssprej när de är nya eller efter att de tvättats förebygger du smuts.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken