Insynsskydd staket

Välj
Sortera efter
  • Sida 1 / 3
56 Träffar på "Insynsskydd staket"
Filter och sortera
  • Sida 1 / 3
Insynsskydd staket

Kör insynsskydd billigt på nätet

Många människor känner ett behov av att skydda sig från grannarnas oönskade blickar. Det är därför som balkonger, altaner eller trädgårdar ofta är försedda med insynsskydd. Utsikten över trädgårdsstaketet kan förhindras med en hög häck. Vi förklarar vilka andra alternativ som finns.

Olika insynsskydd

Solsegel, vassmattor, markiser eller insynsskydd värnar om din privatsfär. Om din balkong gränsar till grannlägenhetens, kan du begränsa sidovyn med markiser av robusta material som lin. Balkongräcken kan få färg eller bli till insynsskydd genom att täckas med markiser om räcket inte är stängt. I det här fallet passar även vassmattor som kapas i höjd med balkongräcket.

Om du vill skärma av din altan är det en bra idé att plantera snabbväxande bambu. På en övertäckt altan kan markiser fästas på pelarna så att sidosikten begränsas. Insynsskydd med staket ser också till att ditt privatliv kan ske bakom stängda dörrar. Här måste du välja om dessa ska fästas mellan balkar eller förankras fristående som golvbaserat insynsskydd.

Solsegel ger utmärkt skugga på altanen eller fungerar som insynsskydd i trädgård. De ger också ett botemedel mot nyfikna blickar om grannhuset har flera våningar. Åtminstone kan utsikten från en högre våning begränsas genom att lägga till en markis. De kan även fästa dem i huset eller täcka en terrass på ett sådant sätt att du snabbt kan ta bort dem igen.

Vad är rätt insynsskydd för dig?

Små ytor kan enkelt skärmas av med markiser eller presenningar. En häck eller ett högt insynsskydd är det perfekta valet för att helt skydda en terrass från nyfikna ögon. Om bara sidorna behöver täckas passar även en igenvuxen pergola som naturligt blockerar sikten.

Detsamma gäller sidoväggar på balkonger. Vill du ha en stabil avgränsning hjälper specialtillverkade spaljéer till att stänga de öppna sidorna. Galler på balkonger bör täckas med markiser om du har barn i ditt hushåll. Vassmattor skyddar bra mot grannarnas nyfikna ögon, men naturmaterialet kan locka till lek och barn kan bryta av de enskilda vassen.

Vad bör jag tänka på när du jag köper ett insynsskydd?

För att hitta rätt insynsskydd behöver du först veta vilken belastning insynsstaketet är utsatt för. Stabila insynsskydd är mer lämpade för altaner. Markiser eller vassmattor räcker till små balkonger.

Tänk även på ljudnivån som skapas av kraftig vindpåverkan när markiser eller segel installeras för att skydda mot direkt solljus. Starkt solljus kan göra att färgerna bleknar snabbare.

Vanliga frågor om insynsskydd

Hur hög kan en häck vara om den ska fungera som insynsskydd?

Dessa regler kan variera men ofta anges 2 meter som maxhöjden på ett staket eller en häck.

Vilken typ av insynsskydd är billigast?

Om du vill köpa ett prisvärt insynsskydd, rekommenderas vassmattor. Dessa kan kapas till önskad höjd och bredd. Men vädret påverkar dem optiskt.

Hur kan en altan göras insynsskyddad?

Rejäla träelement som omsluter altanen är ett både hållbart och visuellt idealiskt val. Öppna bårder kan göras ogenomskinliga med klätterväxter. Stängda trästaket gör att en täckt balkong ser ut som ett uterum.
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken