Odla inomhus

Välj
Sortera efter
 • Sida 1 / 2
27 Träffar på "Odla inomhus"
Filter och sortera
 • Sida 1 / 2
Odla inomhus

Köp inomhusodlingstillbehör online

Färska örter och groddar är hälsosamma och ger nödvändiga mineraler och vitaminer. Med en inomhusträdgård blir det en barnlek att odla dem, eftersom du inte behöver en trädgård eller balkong för det. Växterna odlas i olika apparater, varav de flesta är elektriskt drivna. Inomhusodlingarna är utrustade med vatten eller jord samt halogenljus eller med LED. Vi förklarar skillnaderna.

Inomhusträdgård – den passande modellen

Odlingar inomhus kan t.ex. ta formen av en kryddhörna i lägenheten. Numera kan en blomkruka på fönsterbrädan med hjälp av teknik förvandlas till en liten trädgård, vars tillförsel kan styras automatiskt. Innan du kan köpa en inomhusodling bör du välja den enhet som passar dina preferenser från de olika modellerna. I alla inomhusodlingar växer växterna under artificiellt ljus, men växternas uppbyggnad och skötsel skiljer sig åt.

En krasselåda från snabbköpet räknas redan som en inomhusodling. En smart odling (Smart Garden) å andra sidan säkerställer automatiskt rätt vattning och optimal ljustid, så att dina växter alltid har perfekta växtförhållanden. Dessutom påminner smarta odlingar dig när du behöver kontrollera vattennivån eller tillföra näringsämnen.

Smart Garden

1. Aktiva pumpsystem – Vattnet innehåller det nödvändiga näringssubstratet och transporteras aktivt till rötterna med en pump.

2. Djupvatten-odlingssystem – Växternas rötter når ner i vattnet och de tillförda näringsämnena.

3. Vekesystem – system med vekar använder substratkapslar som innehåller näringsämnen samt kranvatten.

Skillnader: inomhusodlingar i den första och andra kategorin har rötterna i vatten, med vekesystemen förses växterna med vatten via jorden.

 • 1. AeroGarden: Sju växter kan växa samtidigt i den här enheten. De rotar i små vattenbehållare. Nödvändiga vattennivåer och näringsmängder bestäms automatiskt av apparaten.

 • 2. Sun Garden: Denna miniträdgård är justerbar i höjdled. Fröna sås i jorden, med hjälp av ett LED-system får plantorna tillräckligt med ljus för att växa. Det finns en vattenbehållare under jorden. Vattnet når växternas rötter via en bomullsveke, som sitter inne i jordbehållaren och når upp till vattentanken. Detta gör att man inte behöver någon pumpanordning samtidigt som exakt den mängd vatten som behövs kan levereras.

 • 3. Smart Herb Garden: Alla växter växer i jord vars syrenivåer regleras med hjälp av nanoteknik. De exakta mängderna näringsämnen som växten behöver för sin tillväxt förs till jorden. Apparaten är utrustad med LED-teknik, så att lamporna sällan behöver bytas ut och strömförbrukningen hålls mycket låg.

 • Varför köpa en inomhusodling eller smart odling?

  Vekesystemen är mycket enkla att använda och därmed lämpliga för nybörjare. Du stoppar in kapslarna i apparaten, fyller på vatten, sätter i kontakten i uttaget och vips börjar ditt smarta inomhusodlingsprojekt att ta form. Med de andra två systemen behöver du fler tillbehör.

  Inomhusodlingar kommer ge dig ett större kryddurval av än vad du hittar i mataffären. Dessutom är dessa egenodlade växter garanterat fria från gödningsmedel och bekämpningsmedel.

  Vanliga frågor om inomhusodling

  Vilken inomhuskryddodling är enklast?

  Vekesystem är lätta att hantera genom användning av substratkapslar och är billigare.

  Är inomhusodlingar också lämpliga för jordgubbsplantor?

  Modeller som kan justeras i höjdled så att det blir mer utrymme mellan lampan och marken passar även för större växter.

  Behöver inomhusodlingar dagsljus?

  Varje inomhusodling (Smart Garden) som drivs inomhus är utrustad med en elektrisk ljuskälla och säkerställer därför optimal tillväxt även i rum med mindre ljusinfall.
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken