Juicemaskin

Köp juicemaskin billigt på nätet

Oavsett om det gäller goda fruktjuicer eller gröna smoothies: en juicemaskin hör hemma i varje bra hushåll. Vad är viktigt när man köper en juicemaskin? Vilka modeller finns det och vad är de bra för? Dyk in i juicens underbara värld och hitta svar på några vanliga frågor.

Vilka juicemaskinssystem finns det?

Juicemaskinerna kan särskiljas främst på sin speciella teknik. I vissa kök finns vertikala juicemaskiner med centrifugsystem. Juicen utvinns genom centrifugering. Men på grund av att juicen värms upp under processen blir kvaliteten lidande. Resultatet är förlust av viktiga näringsämnen.

Betydligt bättre är slow juicers med horisontell skruvmekanism som roterar långsamt. Juicerna som pressas på detta sätt behåller sin vitaminrikedom. Det finns även juicemaskiner med vertikalt roterande delar. För den som har bråttom har dessa fördelen att de pressar mer juice snabbare än de horisontella enheterna.

Om man vill pressa större mängder frukt finns det enheter som fungerar med vattentryck. Sådana äppelpressar är egentligen inte längre köksapparater. De används helst utomhus nära en vattenanslutning. En annan typ av juicemaskin är ångpressen. Juicer med lång livslängd erhålls genom ånguppvärmning och efterföljande sterilisering.

Färsk eller konserverad juice: vad enheterna är bäst för

Klarsteins Applebee bidrar med mer sötma i ditt liv. Med hjälp av vattenånga görs frukt eller bär till gelé, kompotter eller juice. Tack vare uppvärmning och efterföljande sterilisering kan produkterna hålla i många månader. Klarsteins Bella Elegance med den horisontellt roterande insatsen är en slowjuicer för frukt, grönsaker, lövverk, örter och nötter. Du kan använda den för att göra fruktjuicer eller smoothies i alla nyanser.

Klarsteins Fruitberry tillhör kategorin slow juicers med vertikal skruvpress. Få färska juicer från frukt, grönsaker, löv, kryddor eller nötter. Waldbeck Fruit Punch arbetar med vattentryck. Den är lämplig som druv- eller äppeljuicemaskin.

Köp passande juicemaskin

Om du regelbundet vill göra juice av stora mängder kärnfrukt eller vindruvor är fruktpressen Fruit Punch ett bra val. Om du vill ha längre hållbara juicer är Klarsteins Applebee ett bra val. Om du värdesätter färska, högkvalitativa juicer som innehåller så mycket näringsämnen som möjligt rekommenderar vi att du väljer antingen Klarstein Fruitberry eller Bella Elegance.

Vanliga frågor om juicemaskiner

Vad kan man lägga i en juicemaskin?

Du kan använda den för att pressa frukt, grönsaker, gröna blad och blötlagda nötter

Vilka typer är bäst?

Det beror på vilken typ av juice du vill göra, i vilken kvantitet, hastighet och kvalitet. De mest mångsidiga är horisontella slowjuicers. Tack vare skruvpressens låga varvtal saftar de mjukare än andra pressar. Dessutom klarar de alla vanliga saker som ska pressas, är tysta och ger ett optimalt juiceresultat. Men på grund av den horisontella designen tar de upp mer plats i köket.

Varför är varvtalet så viktigt när man gör juice?

Ju långsammare varvtal, desto skonsammare sker juicningen. Saften värms knappt upp. Detta bevarar värdefulla vitaminer och andra näringsämnen.

Går de enskilda delarna att diska i diskmaskin?

Nej. Oavsett om delarna är gjorda av plast eller metall är det bäst att skydda dem genom att alltid diska dem manuellt. Observera informationen i bruksanvisningen.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken