Badrum

Välj
Sortera efter
  • Sida 1 / 2
27 Träffar på "Badrum"
Filter och sortera
  • Sida 1 / 2
Badrum

Köpa badrumsutrustning

Alla redskap behöver sin plats i badrummet. Ett attraktivt, modernt utseende är också viktigt för att du ska trivas i ditt badrum. Badrumsinredningen sörjer för förvaringsutrymme och ordning. För det andra är det grunden för din dagliga personliga hygien – allt från att tvätta händerna till att gå på toaletten. Här kan du ta reda på vilken saker som hör hemma i badrummet, vilka syften de tjänar och vad du mer bör veta när du köper en.

Vilka typer av badrumsutrustning finns det?

Som alla andra rum i lägenheten erbjuder badrummet dig många olika designvariationer. Förutom handfat, toalett, dusch och badkar, är förstås badrumsradiatorer en viktig del av inredningen i och med att de sörjer för en behaglig temperatur i badrummet året runt. Notera att det finns olika typer av badrumsradiatorer:

  • Handdukstork
  • Värmeelement
  • Värmerör
  • Panelelement
  • Infravärme

Framför allt visar det sig att de platta badrumselementen, som monteras på väggen, sparar plats och möjliggör optimal användning av det tillgängliga utrymmet. De finns i olika färger och utföranden. De värms antingen med varmvatten, el eller en blandning av båda.

Och vad vore ett badrum utan den så kallade "tysta platsen"? Eftersom toaletten är en central del av badrumsinredningen är det en bra idé att anpassa den visuellt till resten av inredningen. Toaletten kan monteras på golvet eller på väggen. När det kommer till design finns många olika designmöjligheter och det gäller givetvis även toalettlocket som kan väljas i en färg eller med ett slående motiv.

Föredrar du ett badkar eller en dusch i badrummet? Om du tenderar till det senare alternativet är det viktigt att utrusta duschen med en teleskopstång för att kunna fästa ett duschdraperi som stänkskydd.

Idealt sett vill man lägga smutstvätten i en tvättkorg i badrummet, platsen där ofta även tvättmaskinen finns.

Vad ska badrumsutrustningen användas för?

Utrustningen i badrummet är till för din personliga hygien. Men många moderna badrum har nuförtiden avancerat till att bli som ett hemmaspa. I badrummet badar och duschar man, går på toaletten och återhämtar sig från vardagens stress. Badrumsinredningen speglar vanligtvis de boendes personliga stil. Ta till exempel en toalettstol i ens favoritfärg eller med ett roligt tryck. Badrummet fungerar ibland även som tvättstuga och utrustas med tvättmaskin och tvättkorg.

Vad bör man tänka på när man köper badrumsinredning?

Om du vill köpa ny badrumsinredning, bör du se till att du gillar den och att den uppfyller dina krav. Eftersom den ofta kommer i kontakt med vatten, tvål och rengöringsmedel är robusta material som keramik, rostfritt stål, natursten och glas ett absolut måste i badrummet.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar ett nytt badrum?

Det exakta priset kan inte anges som ett schablonbelopp, eftersom det beror på dina individuella inredningskrav och storleken på badrummet. Billiga badrum börjar på cirka 40 000 kr.

Vad är bättre, dusch eller badkar?

Badkar har som regel en högre vattenförbrukning än duschar. Dessutom tar duschkabiner mindre plats.

Vilka material är handfaten gjorda av?

De flesta handfat är av keramik Men det finns också modeller av natursten eller glas.
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken