Medicinbollar

Medicinboll - funktionell träning i bollform

Medicinbollen är inte bara en klassiker från idrottslektionerna, utan har fått ett riktigt återupplivande under de senaste åren. Detta beror framför allt på medicinbollens breda användningsområde i funktionsträningen. Robust, dynamisk och flexibel - den moderna medicinbollen ger en effektiv träning och är det perfekta komplementet till skivstänger eller kettlebells.

Medicinboll på 2 till 25 kg - den perfekta vikten för varje övning

Medicinbollen som länge använts i idrottsundervisningen är idag inte den vanligaste. Den som vill köpa en medicinboll idag får en boll i storleken av en basket- eller volleyboll. Moderna medicinbollar är inte bara mycket tätare, utan även mycket bättre lämpade för funktionsträning.

Övningar med en medicinboll omfattar dynamisk träning som slams och tosses, som kräver mycket av de omgivande väggarna och underlagen. Men medicinbollen kan även användas som klassisk komplementvikt. Den runda bollformen gör träningen med en medicinboll inte bara förbättrar kroppsstyrkan, utan även koordinationen. Funktionsträning med en medicinboll innebär en intensiv utmaning för både biceps och balans.

Plankövningar eller armhävningar på bollen (dessa övningar kan utföras oberoende av vikt) eller rotationsövningar är intensiva och är utmanande för de mest ambitiösa idrottare.

Det optimala materialet, den perfekta vikten - köp den rätta medicinbollen

En medicinboll av läder (eller konstläder) är inte den enda varianten av det populära träningsredskapet. Bland vårt urval av medicinbollar finns något för alla, från bollar av PVC till helt gummerade varianter med viktad kärna. Medicinbollar av plast har fördelen att de är mycket lämpade för övningar som kräver en lätt studsande boll, eftersom dessa varianter har stötabsorberande och tillbakastudsande egenskaper.

I vår butik finns även hela medicinboll-set för gym eller ambitiösa träningsutövare. Det stora urvalet av vikter möjliggör en optimal träning, oavsett kroppstyp eller övning. Eftersom medicinbollar är så mångsidiga och dynamiska är det viktigt att alltid använda den rätta vikten.

Från fysioterapin till styrketräningen

Medicinbollar är oumbärliga för funktionsträningen och en riktig vinst för varje gym eller träningspass hemma. På grund av medicinbollarnas kvalitet, form och materialegenskaper blir det möjligt att göra övningar som vore otänkbara med klassiska vikter.

Precis därför är bollarna så populära inom fysioterapin och används även som träningsvikter i sporter som fotboll. Eftersom kroppen måste balansera bollen vid varje upprepning och inte kan förlita sig på en fast rörelsesekvens (vilket är fallet vid träning med maskiner) tränas även den koordinerande muskulaturen.

Detta gör träningen med medicinbollar optimal för rehabilitering och skadeförebyggande, men kan även bidra till att jämna ut muskulära obalanser, samtidigt som musklerna effektivt tränas. Vid träning med klassiska hantlar märks dessa fördelar tydligt, precis som vid träning på fotbollsplanen, under basketkorgen eller på bergsväggen. Med en medicinboll får träningsentusiaster inte bara en vikt, utan även en möjlighet att träna mer dynamiskt, intensivt och effektivt.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken