Bordtennisbord

Välj
Sortera efter
1 Träffar på "Bordtennisbord"
Filter och sortera

Bordtennisbord


En bordtennisplatta - den perfekta kombinationen av träning och nöje

Bordtennis är en av de mest populära bollsporterna hos både barn och vuxna. Förr spelades sporten främst på ställen där det fanns ett bordtennisbord, medan idag kan vem som helst köpa sin egen platta och ställa upp den hemma.

Inom- eller utomhus

Det finns olika typer av bordtennisplattor som skiljer sig i material och mått Om du vill köpa en bordtennisplatta bör du först tänka på var du vill placera den. Om plattan ska utsättas för väder och vind bör du välja en utomhusmodell. Dessa är oftast tillverkade av melaminharts eller aluminium-kompositplattor och tål både fukt och temperatursvängningar. Dessutom kan de förvaras under en carport eller i garaget. För inomhusmodeller används oftast fina spånskivor, som är mer känsliga mot fukt. Självklart kan du placera en utomhusplatta inomhus.

Tävling eller fritid

På tävlingsplattor finns andra krav än på fritidsplattor. Därför bör du fundera på hur du ska använda bordtennisplattan. För tävlingsplattor finns särskilda föreskrivna mått. I synnerhet måste plattans tjocklek vara minst 25 mm för att få ITTF-godkännande. För fritidsträning räcker även enklare modeller. Men spelegenskaperna och studsförmågan beror också på plattans kvalitet. Detta bör du tänka på innan köpet.

Praktisk funktion - den fällbara bordtennisplattan

Ofta finns det inte tillräckligt med plats för att ställa upp en bordtennisplatta hemma permanent. I så fall har du möjlighet att köpa en platta som du enkelt kan fälla ihop och förvara på ett platssparande sätt efter spelandet. Fällbara plattor är också mycket stabila. Fötterna kan oftast justeras i höjden så att en tillräcklig stabilitet kan uppnås.

Ett bordtennisbord för hälsan

Bordtennis är inte bara roligt, utan en effektiv träningsform som utövas av över 550 000 människor, bara i Tyskland. Dessutom finns det otaliga positiva aspeketer, från träningen av hela kroppsmuskulaturen utan någon nämnbar skaderisk, till förstärkning av psykomotoriken, koncentrationen och reflexsinnet. Särskilt det sistnämnda kan barn effektivt utveckla med bordtennis från en tidig ålder Äldre människor kan förebygga sjukdomar som Alzheimers eller demens, eftersom koordinationen mellan rörelseapparaten och hjärnan ständigt främjas. Dessutom stärks hjärt-kärlsystemet eftersom du alltid är i rörelse.

Ett ping pong-bord för vänskapen

Bordtennis, som ofta även kallas ping pong, är en fantastisk sport för att skapa nya kontakter och få riktiga vänskaper. Detta kan du göra med en egen platta i ditt hem. Bjud in dina vänner och spela er egen lilla bordtennis-turnering. Tack vare de olika spelformerna har du möjlighet att spela med flera olika spelare samtidigt.

Visste du att det finns en skillnad mellan bordtennis och ping pong? I ping-pong är räknemetoden något annorlunda och spelas med ping pong-racketar. Dessa skiljer sig från klassiska bordtennisracketar på så sätt att de inte har någon gummerad yta. Man spelar på det bara träet, som på sin höjd kan vara täckt med sandpapper. Alla spelare har även samma racket. På grund av att gummi inte används har racketarna inte så mycket spinn och fart. Spelet är på så sätt något lugnare, ett lätt ping och pong. Oavsett om du vill spela ping pong eller bordtennis behöver du en bordtennisplatta för båda.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken