Viktvästar

Viktvästar - träningens tusenkonstnärer för styrke- och uthållighetsträning

Viktvästar kan effektivt användas med olika träningsredskap. Konditionen förbättras och - beroende på träningsmål - även muskeluppbyggnad, fettförbränning och koordinationen stöds. Olika storlekar och vikter möjliggör en helt individuell användning av viktvästarna. I vårt sortiment finns viktvästar i olika designer och med olika viktenheter.

Integrera viktvästen i träningen

En väst med vikter passar utmärkt som ett kompletterande träningsredskap vid konditionsträning som jogging eller gång. Den extra vikten på kroppen stöder den aktiva fettförbränningen och stärker muskulaturen. Därför kan viktvästen inte bara användas vid löpning, utan även för normal rörelse i vardagen. De kan exempelvis bäras när du går och handlar eller cyklar. De är även användbara vid styrketräning. För den som sysslar med bodyweight training, alltså träning med den egna kroppsvikten, kan de enskilda övningarna enkelt ersättas med en viktväst.

På så sätt blir exempelvis armhävningar eller knäböj extra utmanande. Viktvästarna kan även användas för crossfit, alltså en kombination av konditions- och styrketräning. Även de som redan har sina favoritövningar kan gynnas extra av att träna med viktvästen. Oavsett vilken träningstyp den används för bidrar viktvästen till en korrekt kroppshållning och en mer effektiv träning tack vare den extra vikten. Det kan vara en bra idé att först börja med mindre vikter för att bekanta sig med hur viktvästen fungerar.

Använda viktväst - Hur hög vikt bör jag ha?

När det kommer till att välja rätt viktväst handlar det såklart främst om kroppens individuella uppbyggnad samt träningsmålet. Rutinerade idrottare med erfarenhet inom styrketräning kan exempelvis använda en viktväst på 30 kg. Om man inte använt en viktväst innan eller har svårigheter med att uppskatta rätt vikt passar lättare eller justerbara viktvästar bättre. Hos Capital Sports finns modeller med en grundvikt, men där vikter även kan tas ut eller läggas till. De är perfekta för att prova olika viktenheter och variera belastnings- och träningsintensiteten efter egna preferenser.

Förutom vikten finns även ytterligare en viktig faktor - komforten. Viktvästen måste passa och sitta bra på kroppen. Om viktvästen är obekväm att bära eller till och med begränsar rörelsefriheten passar just den modellen inte att användas. Om man är osäkert är det bra att börja med en väst med lägre vikt på upp till 10 kg, och sedan gradvis öka belastningen. Därefter kan man använda en viktväst på 20 eller 30 kg.

Köp viktvästar från Capital Sports och optimera träningen på ett individuellt sätt

Capital Sports har ett brett sortiment av moderna, smidiga och funktionella viktvästar. De olika modellerna finns i olika former, storlekar, varianter och viktenheter. För vardaglig användning, styrke- eller konditionsträning eller en effektiv kombination av de två - viktvästarna från Capital Sports har många användningsområden. Sortimentet omfattar:

  • Viktvästar på 5 kg
  • Viktvästar på 10 kg
  • Viktvästar på 20 kg
  • Viktvästar på 30 kg

Träningen kan enkelt anpassas efter träningsnivå och individuella träningsmål. Oavsett vilken modell du bestämmer dig för ingår alltid säker betalning, fri frakt och en ångerrätt på 60 dagar.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken