Träningsutrustning

Välj
Sortera efter
  • Sida 1 / 2
27 Träffar på "Träningsutrustning"
Filter och sortera
  • Sida 1 / 2
Träningsutrustning

Brett sortiment av träningsutrustning för den perfekta hemmaträningen

Att träna är för många en av de viktigaste aspekterna av en hälsosam livsstil. Men efter en lång arbetsdag är det inte alla som orkar att ta sig till gymmet efter jobbet. Att skaffa ett hemmagym är en populär trend som kombinerar en hemtrevlig miljö med fysisk träning. För att hantelträningen ska bli säker och enkel lönar det sig att köpa ett hantelställ. Följande överblick visar vad man bör tänka på vid köpet och hur de olika hantelställen skiljer sig från varandra.

Köp hantelställ och träna effektivt med hantlar

Ett hantelställ för hantlar, skivstänger eller viktskivor gör att de tunga hantlarna kan förvaras på ett säkert sätt under träningen. Eftersom träningen inte görs på golvet finns det ingen risk att du råkar snubbla över stället och skada dig. Om du tränar med många olika hantlar, organisera dem med ett hantelställ och se till att de alltid finns nära till hands. På så sätt förlorar du ingen värdefull tid och träningen kan utföras på ett effektivare sätt. Samtidigt gör ett ställ för hantlar att du enkelt kan lägga ifrån dig hantlarna, utan att först behöva böja dig ända ner till golvet. På så sätt kombinerar ett hantelställ säkerhet, ordning och komfort - perfekta förutsättningar för en träning på proffsnivå.

Överblick över varianter av hantelställ

Vid köp av ett hantelställ är det viktigt att först ta en titt på de hantlar som ska användas. I sortimentet finns både hantelställ för hantlar och för skivstänger, men även ställ för viktskivor och kombi-hantlar.

Hantelställ för hantlar

Hantelställ för hantlar har flera nivåer, där hantlarna placeras bredvid varandra. De är utformade på sådant sätt att flera hantelpar säkert kan placeras på stället. I sortimentet finns hantelställ med två eller tre nivåer i olika längder. Storleken bör väljas utifrån mängder hantlar. Eftersom hantelställen måste kunna bära upp en viss vikt är det viktigt att välja en modell med hög stabilitet. I regel är stommen därför tillverkad i robust stål.

Hantelställ för skivstänger

Eftersom ett hantelställ för skivstänger måste bära en högre vikt och skivstångsövningarna är mycket varierande, finns det förutom fasta skivstångsställ även höjdjusterbara modeller att välja bland. De höjdjusterbara varianterna ger hög flexibilitet och kan individuellt anpassas efter träningen. Höjden justeras oftast på olika nivåer, vilket möjliggör en individualiserad träning. De fasta varianterna har oftast fler positioner för hantelstället.

Ställ för viktskivor

För att säkert förvara viktskivor ger ställ i A-form en utmärkt möjlighet till en säker placering av träningsredskapen. På grund av sin form kan de placeras i hörn på ett platssparande sätt, och viktskivorna kan enkelt skjutas över ställets armar.

Ställ för kombi-hantlar

Ställ för kombi-hantlar är en förvaringslösning för både skivstänger, hantlar och viktskivor. För en varierande träning är ett sådant ställ en mycket bra lösning, eftersom det ger mer plats för en effektiv träning i hemmagymmet.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken