Växthus

Välj
Sortera efter
13 Träffar på "Växthus"
Filter och sortera
Växthus

Köp växthus hos blumfeldt

Den som har en trädgård och vill odla grönsaker, örter och annat bör köpa ett växthus. Känsliga växter tycker inte om alla väder, vilket gör att de kan skadas av vind, starkt regn, hagel eller frost. Men hur fungerar egentligen växthus och vad kan man odla med dem? Här har vi sammanställt viktiga tips, information och en växtkalender.

Växthus - för att skydda dina växter

Många växter är mycket känsliga mot väder. För att de ska kunna växa på bästa sätt bör grönsakssorterna, örterna eller blommorna ha rätt växttillbehör. För detta är växthus perfekta. Med dem kan du plantera dina växter oavsett väder. Trädgårdssäsongen och skörden blir båda längre. Växter som är känsliga mot fukt och köld mår utmärkt i växthus och visar det med att växa rejält. Med rätt plantering sträcker sig grönsaksskörden in till hösten. Växthus finns i olika former och storlekar. Ett litet växthus passar in i alla trädgårdar. Dessutom ger det tillräckligt med flexibilitet för att kunna ställas upp på valfri plats.

Hur fungerar växthus?

Om du vill plantera växter i dina pallkragar redan tidigt på året för att kunna skörda under våren bör du välja ett växthus-tillägg. Det läggs över pallkragen så att växterna kan tvättas på ett säkert sätt tack vare PVC-överdraget. För att nå åt insidan finns en sidolucka som kan öppnas via blixtlås. Ställningen kan tas av när växterna nått rätt storlek eller temperaturen blivit bättre. Solstrålningen kommer in genom plastfönstret, varigenom insidan värms upp. Detta bidrar till optimala förhållanden. Extra praktiska är även olika växthus-tillbehör som växtkorgar och växtsvampar.

Vad kan jag plantera i ett växthus?

  • Januari: rädisor och rättika
  • Slutet av februari: sallad, kålrabbi och spenat
  • Mars: blomkål, brysselkål, savoykål, pumpa, paprika, rotselleri, purjolök och persilja
  • April: tomater, gurka, bönor, vårlök, feferoni, rosmarin, dill, timjan och melon
  • Maj: basilika, mejram, salvia och oregano
  • Juni: lök

En regelbunden rengöring med vatten och diskmedel är viktigt för att förhindra mögel- och bakteriebildning. Detta rekommenderas att göras minst en gång om året. Smutsiga fönster släpper inte in mer ljus till insidan. De gör att växterna växer långsammare eller sämre.

Sammanfattning växthus

En näringsrik jord och regelbunden vattning räcker inte för en bra tillväxt. Rätt klimat, skydd från dålig väderpåverkan och skadedjur är också viktigt för att grönsakerna, frukterna etc. ska kunna växa i trädgården. Här här växthus det perfekta hjälpmedlet. De ger dig möjligheten att förverkliga drömmen om en egen grönsaks- och fruktodling. Tomat, gurka och potatis och mycket mer hör till de typiska grönsakssorterna som kan odlas perfekt vid rätt skötsel. Genom växthuseffekten håller det sig fuktigt och varmt i växthuset, även under vintern. Därför kan man odla nästan alla typer av växter. Vegetationsperioden förlängs och därmed blir även skördesäsongen längre.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken