El element

Välj
Sortera efter
  • Sida 1 / 38
758 Träffar på "El element"
Filter och sortera
  • Sida 1 / 38
El element

Innehållsförteckning

Vilka typer av uppvärmning finns det?

Den viktigaste tiden för värmare är naturligtvis under de kalla månaderna mellan oktober och mars. Mobil värmare spelar in när det fasta installerade värmesystemet inte ger den nödvändiga värmen eller saknas helt. Olika modeller finns för olika användningsområden. Dessa är inspirerade av innovativ teknik, vackra mönster och originalitet. Moderna, mobila värmekällor ska värma ett rum effektivt, vilket skapar ett varmt må-bra klimat. Likaså måste oanvända rum ofta förses med en värmare för att hålla mot inträngande kyla som också sprider fukt. På så vis kan mögelbildning förhindras. Mobila radiatorer säkerställer också att en torr och hälsosam byggnad bibehålls. Vissa värmare kan också ge en behaglig vistelse utomhus och ge terrasser eller balkonger i kalla övergångsperioder eller säsonger en effektiv uppvärmning.

Men hur kan ett värmeelement överföra värme? Värmesystem kan överföra värme på två sätt och differentieras enligt dessa som är konvektion och värmestrålning. Konvektorvärmare överför värmen till den kalla luften i rummet. Rumsluften strömmar in i värmeelementet och värms upp av konvektorer. Sedan sprids den värmda luften in i rummet i uppåtgående riktning mot taket och faller tillbaka ner på de motstående väggarna i rummet. Detta skapar en luftrörelse som gör att den kalla luften sprids underifrån och får luften att cirkulera. Rummet värms upp.

En strålningsvärmare, eller uppvärmning med värmevågor överför värmen direkt till de bestrålade kropparna eller föremålen. De fördelar i sin tur den absorberade värmen jämnt till omgivningen. Kakelugnar och kaminer är goda exempel. Element som fungerar enligt principen om termisk strålning är radiatorer med hög temperatur, som t. ex. elektriska element, gasolvärmare och infraröda element. Dessa kan generera och avge värme- eller värmeenergi över större avstånd eller volym. Detta ger ingen eller bara en liten luftcirkulation i rummet.

Vilken mobil uppvärmning passar mig?

De första frågorna att besvara är:

  • Hur ska elementet användas?
  • Var ska elementet installeras?
  • Vad är det som ska värmas? Är det föremål, personer eller omgivningen?

För områden inomhus finns mobila konvektorelement, elektriska värmefläktar eller infravärmare. I toppmodern design förhöjer radiatorerna atmosfären i vardagsrummet. De kan användas flexibelt där de behövs. Utöver deras egenskaper måste även andra kriterier respekteras: Typ av energikälla, strömförbrukning, typ av värmesystem, energiförbrukning och effektivitet. En inte så obetydlig aspekt, särskilt när de används väl synliga, är också den optiska designen och anpassningen till inredningen eller omgivningen. Hos Electronic Star kan du hitta ett brett utbud av attraktiva och moderna värmeelement.

En speciell höjdare är elektriska kaminen, med inbyggd värmefläkt, bakgrundsbelysning och levande flamillusioner. I modern stil eller autentisk historisk design, ger de en harmonisk och romantisk atmosfär samt en effektiv värmeeffekt. Merparten av värmarna är konstruerade som inredningsdetalj och samtidigt även för väggmontage. Vissa modeller lämpar sig även för placering i skyddade utomhusmiljöer.

Även utomhusmiljöer kan bli optimalt uppvärmda. Värmestrålare , terassvärmare eller strömdrivna infravärmare ser till att terasser, balkonger, takad plats i trädgården eller uteanläggningar värms med värmestrålning för en mysig värme. På detta sätt kan uteplatser även användas under den kalla årstiden.

Praktiska och användbara är värmeelementen även för speciella tillfällen. Detta inkluderar den speciella sko- och stöveltorkaren för väggmontering. De säkerställer alltid varma och torra skor med hjälp av elektriska varmluftsfläktar och slangar. Specialutrustning är också den runda bordsvärmaren med mjuk belysning. Med denna hjälp värms skötbordet upp och bebisar blir bortskämda med skön värme under blöjbytet. Värmetäcken och kuddar också i de speciella värmeelementen. De värms upp elektriskt och ger under kalla vinternätter och frostiga dagar en lugnande och avslappnande värme.

Visste du att smart uppvärmning kan spara pengar?

De flesta känner till de viktigaste energibesparande tips när man värmer: 1. tio minuter vädring förbrukar betydligt mindre energi an fyra timmar med fönstret på glänt, 2. Använd temperaturregleringen för att ställa in optimal temperature. 3. Optimal tätning och isolering av fönster. Få vet att en grad lägre rumstemperatur förbrukar 5 till 10 procent mindre energi-och även cirka 200 kg koldioxidutsläpp. Alltså en win-win-situation för plånboken och klimatet.

Visste du att IR-värmare är kameleonten i uppvärmnings-världen?

Infravärmare är verkliga hjältar när det gäller att smälta in perfekt i bostaden. Anledningen till detta är att de finns i förvånansvärt många olika versioner. De kan sprida värme i rummet som en vanlig fristående mobil värmare. Dessutom finns det nu modeller gjorda av ädelt glas, natursten eller också konstnärligt målade. Om man tittar noga kan även vissa speglar avslöjas som infravärmare.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken