Fitness-studsmattor

Gör träningen till ett rent nöje: med en fitness-studsmatta!

Fitness-studsmattor är inte bara trendiga, utan även otroligt roliga. Man kan skilja på två olika typer av studsmattor. På en klassisk studsmatta kan man göra höga hopp och akrobatiska tricks, vilket är mer roligt än tränande. En fitness-studsmatta är ett riktigt träningsredskap och kan enkelt monteras hemma och användas för funktionell träning.

Fitness-studsmatta som träningsredskap

Träningsstudsmattan ger många möjligheter att effektivt träna och utmana kroppen. Att bara stå på studsmattan främjar koordinationen och balansen. Om man dessutom utför olika övningar sätts inte bara muskler och senor i rörelse, utan även balanssinnet utmanas kontinuerligt. Det gör att även de stödjande musklerna måste arbeta, vilket gör att fitness-studsmattan möjliggör en mycket effektiv helkroppsträning. Perfekt för alla som inte bara vill träna benen, utan hela kroppen. Genom att utföra olika övningar kan man själv välja och kontrollera hur mycket de olika kroppspartierna ska utmanas vid träningen. Komplexa stående och hållningsövningar på studsmattan stärker hela muskulaturen, medan upprepade studsövningar sätter ordentlig fart på hjärt-kärl-systemet. Förutom att stärka kroppen bidrar regelbundna övningar även till en högre rörlighet. Även hjärt-kärl-systemet stimuleras och kan hjälpa till att gå ner i vikt och hålla formen.

Passar en fitness-studsmatta i varje bostad?

Studsmattan kan inte bara enkelt transporteras, utan även placeras överallt där man känner för att träna. Den stora fördelen ligger nämligen i den kompakta storleken! Vid fint väder på sommaren kan man såklart flytta träningen utomhus och placera studsmattan på terassen eller i trädgården. Att utföra övningarna i frisk luft och solsken blir dubbelt så roligt. Men studsmattan är ett utmärkt träningsredskap även för den som inte har någon trädgård. Eftersom man inte behöver hoppa så högt vid de olika studsmatteövningarna, samt att fjädringen ser till att hoppen inte blir för höga, kan studsmattan utan problem användas inomhus vid en genomsnittlig takhöjd. Precis som för all hemmaträning bör man ändå tänka på grannarna som bor under en. Trots att rörelserna dämpas väsentligt kan det ändå uppstå visst oväsen för grannarna. Men även detta kan reduceras genom att lägga en separat träningsmatta på golvet.

En fitness-studsmatta för hela familjen

En studsmatta är kul för både stora och små. För barn är den en utmärkt leksak och rör sig fritt och lätt på den elastiska ytan. För vuxna är studsmattan en utmärkt träningsmöjlighet där både enkla och komplexa övningar kan utföras på ett och samma träningsredskap. Du behöver aldrig mer boka in dig på gympass! Oavsett när man har ledig tid väntar studsmattan: på kvällen framför tv:n eller några enklare övningar på morgonen för att sätta hjärt-kärl-systemet i rörelse. Det praktiska träningsredskapet finns alltid nära till hands och bjuder in till roliga träningspass. Studsmattan kan alltså enkelt integreras i vardagen! Vid regelbunden träning märker man snabbt studsmattans positiva effekter på konditionen och kroppens styrka.

Vad bör man tänka på innan köpet?

Man kan välja bland flera olika typer av fitness-studsmattor. Det finns mattor med och utan handtag – båda varianterna har olika fördelar. Studsmattor med handtag gör att många övningar blir enklare att utföra och rekommenderas främst för nybörjare. Även vikten spelar en väsentlig roll. De flesta studsmattor har ett maximalt antal kilo som mattan kan belastas med. Den maximala belastningen bör inte överskridas för att inte skada studsmattans funktion. Hos Elektronic Star finns endast högkvalitativa fitness-studsmattor som möter alla tänkbara krav. Dessa mattor kan användas intensivt och under lång tid, och briljerar genom sina goda fjädringsegenskaper och stabila konstruktioner. Dessa träningsredskap fungerar som utmärkta, långvariga träningspartners och gör hemmaträningen betydligt roligare. Både nybörjare och proffs kan hitta den perfekta modellen – börja leta nu!

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken