Träningsmaskiner

Välj
Sortera efter
  • Sida 1 / 2
26 Träffar på "Träningsmaskiner"
Filter och sortera
  • Sida 1 / 2
Träningsmaskiner

Träningsmaskiner: Alla övningar på en och samma maskin

Med en träningsmaskin från sortimentet hos electronic star får du ett mycket mångsidigt träningsredskap som kan användas för daglig konditionsträning till bodybuilding. Vi har både den klassiska träningsmaskinen med vikter samt andra modeller där träningsmotståndet skapas med elastiska gummiband. Dessutom finns kabeldragsmaskiner för takmontering, kabeldragsbryggor och latsdragmaskiner.

Träningsmaskiner med vikter

På en typisk träningsmaskin tränar man med vikter som staplas och rörs med hjälp av ett kabeldrag. I många fall handlar det om en träningsmaskin med benpress som i synnerhet utmanar lårets (quadriceps femoris) främre benmuskulatur. En bröststation hör oftast till de typiska kännetecknen. Med ett inbyggt latsdrag tränar du armmuskler som biceps och triceps.

Modeller med diptower används för svårare dödviktsövningar som stärker den bakre armmuskulaturen och axelmuskulaturen. För att träna de tre sätesmusklerna gluteus maximus, gluteus medius och gluteus minimus finns en stepper, som även utmanar hela benområdet. En negativbänk fungerar som en hantelbänk, där du intensivt tränar bröstmusklerna genom det diagonalt nedåtriktade stödet.

Träningsmaskin utan vikter och hantelbänk

Hos träningsmaskiner utan vikter är det själva kabelns spänning som skapar motståndet. Även på en sådan maskin kan alla muskelgrupper tränas. Övningsmöjligheterna sträcker sig från curls, rodd och sidodrag till kryssdrag. Kabeldrag anses vara mer skonsamt för lederna jämfört med vikter. Dessutom är träningen nästan helt ljudlös eftersom att inga vikter slås mot varandra: en stor fördel om man ska träna hemma.

Om du föredrar träning med skivstång eller hantlar är en hantelbänk för bänkpress en utmärkt idé. Bland modellerna som finns att välja bland finns en curl-maskin och en ben-curler. I högkvalitativa hantelbänkar finns ibland även inbyggda kablar för rodd. Bra att veta: För varje träningsmaskin, hantelbänk och liknande produkter har vi en PDF med en detaljerad monteringsanvisning.

FAQ

Vilka muskler kan man träna med en träningsmaskin?

Träningsmaskinen är ett multifunktionellt träningsredskap som kan träna mage och rygg såväl som axlar, armar och ben. Vilka övningar som kan utföras beror på det enskilda träningsredskapet.

Vad är fördelen med en träningsmaskin?

Oavsett om det är för konditionsträning eller bodybuilding: Träningsmaskinen gör att du inte behöver växla mellan flera olika träningsredskap. Genom att köpa en träningsmaskin kan du spara in mer pengar än om du hade köpa flera olika separata träningsredskap.

Passar en träningsmaskin bra för att använda hemma?

En träningsmaskin passar utmärkt att använda hemma. Ett litet träningsrum räcker för att kunna ställa upp maskinen. Här hos electronic star finns modeller med platssparande placeringsmått på endast 120 x 140 x 100 cm. Även större modeller finns, med mått på exempelvis 214 x 210 x 247 cm.

Hur tung vikt kan en träningsmaskin belastas med?

Träningsmaskiner kan oftast belastas med upp till 150 kg. Olika modeller kan klara av en lägre eller högre vikt.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken