Grill-tillbehör

Välj
Sortera efter
  • Sida 1 / 3
56 Träffar på "Grill-tillbehör"
Filter och sortera
  • Sida 1 / 3
Grill-tillbehör

Grill-tillbehör

Att lägga kött och korv på gallret är den klassiska formen av grillning. Med några produkter från kategorin grill-tillbehör ser du till att nästa grillfest blir en succé. Med rätt hjälpmedel blir det enkelt att inte bara tillaga kött, utan även frukt, grönsaker och andra livsmedel. En förutsättning för att kunna använda tillbehören på bästa sätt är en bra träkols- eller gasolgrill. I följande text kan du läsa vilka typer av tillbehör för grillen som finns och vad de används till.

Vilka typer av traditionellt grill-tillbehör finns det?

Tillbehör för grillning kan kategoriseras efter de nödvändiga arbetsstegen: Förberedelse, grillning och servering. Härtill kommer den viktiga aspekten säkerheten. Skyddet från värme och brandfara är viktigt att ha i åtanke. Innan du sätter träkolsgrillen i drift bör du ha en hink med vatten och en handhållen brandsläckare nära till hands. Om du istället för kol använder dig av ström eller gas får energikällan inte utgöra någon fara.

För förberedelsen av livsmedlen behöver du en tillräckligt stor skärbräda, vassa knivar och flera skålar. Om du ska göra såser eller marinader behöver du en silikonpensel. Grundutrustningen för grillningen innefattar:

  • Grillgaller
  • Grilltång
  • Grillhandskar
  • Grilltändare om det är en träkolsgrill

Om du bjudit in gäster spelar kryddor, såser och sallader en viktig roll. För att transportera och servera drycker i glas är det en bra idé med en serverings- eller dryckesvagn. Servera den grillade maten på tillräckligt stora tallrikar så att det finns palts för bröd och sallad.

Grill-tillbehör för storslagna resultat

En grillplatta och en fiskkorgar kompletterar grillgallret på ett bra sätt. Fiskkorgar i flexibelt trådnät finns i olika storlekar. De gör att du enkelt kan vända den grillade fisken. En grillplatta eller plancha får du som standardtillbehör till många grillmodeller. Planchan, som oftast är gjord i gjutjärn eller stål, har en högt belägen kant. Den passar bra för tillagning av mindre mängder livsmedel samt äggrätter. En Dutch oven är ett kokkärl för bräsering eller kokning som du kan använda direkt över den öppna elden.

Med en grilltermometer blir resultaten alltid perfekta. Grillspett är avsedda för att göra smakrika grönsaks- och köttspett. Om du tycker om rökt mat kan du köpa en röklåda eller grillplanka. Träbrädan läggs tillsammans med maten på grillgallret som gör att rökaromen kommer fram.

Köp rätt grill-tillbehör

Tillbehören som kompletterar den ovan nämnda grundutrustningen beror dels på den valda grillmodellen och dels på hur mycket variation man önskar under grillningen. Om du inte har någon grill ännu bör du välja en modell med många medföljande tillbehör. Om du vill komplettera en befintlig grill behöver tillbehören matcha mått och driftstyp.

FAQ

Är ett grillock ett smart tillbehör?

Ett grillock är ett bra val för att kunna grilla skyddat och indirekt.

Behöver rökspånen vara fuktiga innan de används?

Det är en bra idé. Att fukta rökspånen gör att de ger av en rökarom under längre tid.

Är en plancha i stål eller gjutjärn bättre?

Den klassiska panchan består av gjutjärn. Produkter i stål eller rostfritt stål lagrar dock värmen mycket väl och är mer lättskötta.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken