Kettlebells

Välj
Sortera efter
16 Träffar på "Kettlebells"
Filter och sortera
Kettlebells

Kettlebell

Träning är viktigt för att hålla kroppen hälsosam. Övningar med kettlebell är särskilt effektiva. Kettlebells kan inte bara användas för träning på gymmet, utan även hemma. Träning med kettlebells gör dig starkare, snabbare, mer stabil och kan skydda dig från hälsobesvär som ryggsmärtor. I följande text beskrivs hur detta kan göras på ett effektivt sätt, vilka övningar som passar nybörjare och rutinerade användare och vilka fördelar som finns.

Kettlebells - perfekt för helkroppsträning

Många som vill komma i form använder kettlebells för ett funktionellt träningspass. Med kulan, som är platt på botten och som har ett handtag, tränas hela kroppen och styrka, uthållighet, koordination, rörlighet, snabbhet och kroppskontroll främjas. Vikterna bidrar även till ökad muskeluppbyggnad samt stabilitet i ryggen och höfterna.

Dessutom förbättras hjärt-kärl-systemet och kaloriförbrukningen är hög. De tränar samtliga muskelgrupper. Kettlebells kan därför hittas på nästan alla gym. De kan användas på många olika sätt och finns både att köpa separata eller som kettlebell-set. Handtaget är särskilt bra för snabba och varierade upprepningar av övningarna. Många olika övningar kan utföras i träningen, som:

 • Marklyft
 • Svängning
 • Snatching
 • Pushing
 • Omplacering

Träningsmöjligheterna är nästan obegränsade. Det som är bra med vikterna är att inga andra tillbehör behövs, och att träningen kan göras hemma på ett enkelt och smidigt sätt.

Köp kettlebells - olika vikter finns tillgängliga

Kettlebells finns i olika viktkategorier, exempelvis 8, 12 eller 24 kilo, så att träningen kan individualiseras. I ett kettlebell-set medföljer olika viktklasser från 8 till 32 kilo. Vikterna kan även tas med på resor, så att du kan träna när som helst.

Med lättare kettlebells på 12 eller 16 kilo kan nybörjare enkelt lära sig den rätta tekniken. Dessutom passar de bra för uppvärmning. För atletiska kvinnor som vill börja träna med kettlebells passar modellen på 8 kg. Med tyngre kettlebells är det möjligt att träna specifika muskelgrupper. Med justerbara kettlebells blir träningen mycket mångsidig och varierande.

Den optimala kettlebell-träningen

Nybörjare bör göra sig bekanta med träningsvikten och träna in den rätta kroppshållningen. Ett exempel på en bra kettlebell-övning är marklyft, där vikten lyfts upp med rak rygg från den nedre ryggmuskulaturen och höfterna. Även enklare övningar sätter hjärt-kärl-systemet i rörelse och stimulerar fettförbränningen. Kettlebellsving är en typisk övning där hela kroppen tränas:

 • placera fötterna i axelbredd
 • placera din kettlebell bakom dig i mitten.
 • knäböj lätt
 • sträck rumpan bakåt med rak rygg
 • ta tag i din kettlebell med båda händerna mellan benen
 • svinga din kettlebell med kroppsspänning så länge som möjligt, svinga inte från armarna, utan från höfterna

proffs kan försöka sig på att svinga med en arm

Sammanfattning:

Att träna med kettlebell är mer än bara styrketräning. Även kondition, koordination, rörlighet, snabbhet, flexibilitet och mycket mer främjas. Kettlebell-övningar är dessutom en utmärkt konditionsträning för hjärt-kärl-systemet. Med olika vikter passar träningen för både nybörjare och proffs. Med en justerbar ketllebell blir övningarna ännu mer varierande.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken