Cykelhjälmar

Välj
Sortera efter
  • Sida 1 / 8
159 Träffar på "Cykelhjälmar"
Filter och sortera
  • Sida 1 / 8
Cykelhjälmar

Köp hjälm - oumbärligt skydd vid mängder av sporter

Oavsett vilken sporttyp det handlar om: Träning och sportutövning innebär alltid en högre risk för olyckshändelser och skador. Det absolut viktigaste skyddet är en hjälm, som ger ett högt skydd mot långvariga skador. I vår onlinebutik kan du köpa hjälmar för olika typer av sporter. Dessutom har vi hjälmar för vuxna och barn i många olika snygga designer. Här berättar vi varför hjälmar är så viktiga, vilket skydd de ger och vilka kriterier du bör tänka på när du väljer en hjälm.

Cykelhjälmar och mer - so bra skyddar de robusta huvudbonaderna

Experter uppskattar att upp till två tredjedelar av den totala energin kan elimineras om en hjälm skyddar huvudet vid en olycka. Hjälmar ska främst förhindra skallfrakturer och livsfarliga hjärnblödningar. Därför bör man aldrig utöva sporter där det finns risk för att skallen skadas utan att samtidigt bära hjälm. Trafikrelaterade dödsfall beror ofta på att felbedömningar gjorts. Cyklar ditt barn regelbundet över platta gångvägar? Bara en enda kollision kan leda till stora skador. Därför är det viktigt att inte bara vuxna köper en hjälm för att cykla i trafiken, utan att de även lägger en barnhjälm i varukorgen.

Cykelhjälm, skatehjälm eller båda?

De lagstadgade krav som ställs på hjälmar för cyklister och skejtare är väldigt lika. Men de två typerna har en väsentligt skillnad. Klassiska skatehjälmar är konstruerade så att de täcker en större del av bakhuvudet. Detta är på grund av att det finns en högre risk att skada bakhuvudet vid skating. Vid cykling kan denna risk vara mindre. I vårt sortiment finns ett stort urval av modeller som du kan köpa i en kombinerad form. Du kan känna igen dessa genom att de har en något mer sfärisk form än de mer strömlinjeformade cykelhjälmarna.

Hjälmar av kraftfulla material

Våra hjälmar är utrustade med ett robust skal. Du kan välja bland modeller av materialet polykarbonat med en låg egenvikt, microshell-versionen med ett robust inre skal av EPS. Hjälmarna är konstruerade på ett sådant sätt att de tillför frisk luft till huvudet och att värmen inte samlas upp under hjälmen. Dessutom är hjälmarna mycket slitstarka och kommer att vara trogna följeslagare under lång tid.

Det viktigaste att tänka på när man köper hjälm - den rätta storleken

Hjälmar kan endast skydda huvudet på ett effektivt sätt om modellen är i rätt storlek. Innan köpet bör du därför alltid mäta omkretsen på ditt och ditt barns huvud för att få fram en lämplig hjälmstorlek. Dessutom kan du justera hjälmarna på skalets insida efter egna preferenser. Detta görs via en spärr eller ett vridhjul. Skate- och cykelhjälmar för vuxna eller cykelhjälmar för barn: Våra modeller kan justeras individuellt.

Hjälmar i snygga designer

Välj själv om du vill sticka ut i mängder med din hjälm eller om du föredrar en enklare modell. Välj din favorit och beställ nu!

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken