Trädgård dekoration

Välj
Sortera efter
  • Sida 1 / 4
61 Träffar på "Trädgård dekoration"
Filter och sortera
  • Sida 1 / 4
Trädgård dekoration

Gör fristaden perfekt: Trädgårdsdekoration som ett uttryck för kreativitet

Vill du göra ditt gröna vardagsrum ännu vackrare? Då bör du låta din kreativitet löpa fritt. Med passande trädgårdsdekoration skapar du en wow-effekt och visuella höjdpunkter i din trädgård. En smakfull trädgårdsdekoration kompletterar din gröna fristad visuellt. Statyer och fontänen är grundläggande beståndsdelar av traditionella trädgårdar. Särskilt springbrunnar ger varje uteplats en ojämförlig atmosfär. Vattnets behagliga plaskande lugnar sinnet och betonar kopplingen till naturen. I vår onlinebutik kan du hitta många idéer för trädgårdsdekoration. Kolla igenom utbudet och låt dig inspireras!

Fontäner bidrar till avslappning

Fontäner hör förutom statyer och eldskålar till de mest populära trädgårdsdekorationerna, och det finns en anledning till det. Ett vattenspel stimulerar närvaron på flera olika sätt. Det behagliga plaskandet har en lugnande och avslappnande effekt. Om du är nära vattenspelet på sommaren kan du även njuta av den behagliga svalkan, och kanske till och med kan känna den fina vattendimman på huden.

Vissa spring- och kaskadfontäner kräver en strömanslutning för att vattenkretsloppet ska hållas i rörelse. Andra modeller drivs av solenergi. Här kommer strömmen helt klimatneutralt och kostnadsfritt från en solcellspanel. Förutom pumpen matas även ett batteri. På så sätt flödar vattnet även när solen inte skiner. Om du vill köpa trädgårdsdekorationer bör du först hitta en passande plats att placera dem på. Objektets stil och storlek måste kunna harmoniera med omgivningen. Om dekorationsobjekten verkar främmande i omgivningen går man miste om den avsedda lugnande effekten.

Brett urval för alla smaker

Urvalet av trädgårdsdekorationer är stort, vilket gör att du garanterat kan hitta det perfekta designobjektet. Du väljer själv om du vill ha klassiska eller moderna trädgårdsdekorationer.

Det kan vara bra att tänka på energiförsörjningen för trädgårdsfontänen. Är det inte några problem att ansluta fontänen till elnät eller passar det bättre med en solcellspanel?

En hög stabilitet för objektet är också viktigt att tänka på. Eventuellt krävs ett solitt underlag. Särskilt höga objekt kan komma att användas som klätterställningar av barn. Om statyer eller fontänen råkar välta kan det leda till skador.

Om du ska dekorera en stor trädgård är det en bra idé att placera flera objekt. Du kan själv välja om du vill placera liknande figurer eller om trädgården ska ha en färgrik mångfald.

Mindre trädgården kan visuellt verka större med rätt trädgårdsdekorationer. Om objektet placeras på ett smart sätt leder de blicken till fjärran och skapar en illusion av oändlig vidd.

För att glädjen av dina trädgårdsdekorationer ska hålla så länge som möjligt bör materialen vara väderbeständiga. Om konstruktionen är frostskyddad kan den stå utomhus även på vintern. Annars blir du tvungen att demontera dina trädgårdsdekorationer i början av vintern och montera tillbaks dem på våren.

FAQ

Måste jag demontera trädgårdsdekorationerna innan vintern?

Metall och sten är frostsäkra material. Fontäner måste alltid tömmas.

Vilka trädgårdsdekorationer passar mig?

Valet hänger helt på din egen smak. Du bör dock tänka på att objekten ska passa in i omgivningen och inte verka främmande.

Måste trädgårdsdekorationer godkännas?

Du kan dekorera din egen tomt hur du vill. Det är bara när fontäner drivs av grundvatten som du behöver ett tillstånd.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken