Sängkläder

Välj
Sortera efter
  • Sida 1 / 4
70 Träffar på "Sängkläder"
Filter och sortera
  • Sida 1 / 4
Sängkläder

Sängkläder – påslakan, täcken, dra-på-lakan och mer.

Efter en stressig dag har du verkligen förtjänat en mysig kväll och natt, nedbäddad i en härligt bekväm säng. För att ingenting ska störa dig och beröva dig din välförtjänta nattsömn, är det värt att beakta sängklädernas kvalitet. Men de måste också passa säsongen och dina personliga preferenser – och det finns definitivt skillnader.

Köpa sängkläder – börja med grundutrustningen

Din säng behöver minst ett täcke för alla årstider, lakan och en bekväm kudde så att du kan njuta av den till fullo. Olika täcken, till exempel för den varma sommaren och den kalla vintern, är valfria. Tycker du däremot om att det är skönt och svalt året runt så klarar du dig lika gärna utan varma vintersängkläder. Hur dina sängkläder känns och framförallt hur du själv känner för dem beror till stor del på vilket material du har valt. Dessutom bör alla överdrag givetvis matcha storleken på kudden och filten. Bäddset säkerställer ett koordinerat utseende, vilket ofta är nödvändigt i dubbelsängar, men de skapar också en lyckad estetik i enkelsängar.

Sängklädernas olika typer och material

Å ena sidan själva textilen, å andra sidan dess bearbetning – båda avgör hur varmt eller svalt, mjukt eller lent överdragen känns. Mikrofibrer anses vara särskilt fint och formstabilt, fibrerna har även mikroskopiskt små luftkammare och porer vilket gör att de absorberar fukt bra å ena sidan och ventilerar kontinuerligt å andra sidan. Det elastiska materialet behåller sin form på ett tillförlitligt sätt även efter många användningar.

Både flanell och bävernylon är material som kan finnas i varmare täcken och det är där de framför allt används på vintern. Eftersom fibrerna är väldigt fluffiga och robusta finns det ingen anledning att stryka dem – materialen håller sig oftast härligt smidiga. Makosatin och glansig satin har å andra sidan en kylande effekt. Luft transporteras kontinuerligt bort genom den släta ytan och den fina väven. Makosatin förädlas även i ett kaustiksodabad, vilket gör tyget ännu mer motståndskraftigt.

Kombinera täcken och lakan rätt

Täcken finns i kolonialstil med en mer rustik touch, i romantisk lantlig stil eller med naturliga pastellfärger i skandinavisk stil. Täcken kan även ha en mer orientalisk och sydlig touch när de har djärvare färger och många vackra mönster. Det är bäst att matcha färgen på dra-på-lakanet till de valda påslakanen. Även här gäller samma princip för påslakanen: (Maco)satin är väldigt smidigt och svalt, medan tjockare tyger som bävernylon eller flanell värmer dig på vintern. Man kan överväga att ha ett varmare lakan på vintern, speciellt med resårmadrasser, som knappt lagrar någon värme på grund av luftcirkulationen. Här kan du bläddra igenom vårt stora utbud och bekvämt köpa sängkläder online – med leverans till din ytterdörr!

Vanliga frågor

Vilka sängkläder är bra för allergiker?

Allergiker bör se till att sängkläderna är koksäkra – det innebär att de kan tvättas i minst 60 grader. Vid dessa temperaturer bryts de allergiframkallande partiklarna och enzymerna ner.

Hur tvättar man sängkläderna på rätt sätt?

Sängkläderna bör vändas ut och in innan tvätt. Dragkedjor eller knappar bör vara stängda. Fin- eller färgtvättmedel rekommenderas.

Vilka sängkläder ska man köpa när man svettas på natten?

Då rekommenderar vi fuktabsorberande tyger som frotté eller jersey samt kylande textilier, speciellt satin och Mako-satin.
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken