Träningshandskar

Välj
Sortera efter
2 Träffar på "Träningshandskar"
Filter och sortera
Träningshandskar

Köp träningshandskar - den rätta handsken för alla träningstyper

Passionerade träningsälskare vet hur viktigt det är med rätt utrustning. Träningshandskar för herr och dam hör till grundutrustningen för många sporttyper. Vid utomhussporter som löpning eller fotbollsträning värmer de upp händerna på vintern. De bidrar även med extra säkerhet vid många träningstyper.

Det finns inga universella träningshandskar, eftersom varje sport ställer olika krav. Här hittar du en överblick över de olika typerna av handskar som finns.

Gymhandskar

Gymhandskar skyddar dina händer och handleder när du lyfter vikter eller gör andra övningar på gymmet. De är vadderade på insidan för att skydda huden från tryckpunkter. En viktig aspekt är det ökade greppet. Med gymhandskar glider de tunga hantlarna inte snabbt ifrån händerna. De ökar därför även säkerheten.

Handskar för olika träningstyper som cykling eller skidåkning

Till sortimentet av träningshandskar hör även speciella handskar för särskilda sporter som mountainbiking, skidåkning eller golf. Sådana handskar är särskilt utformade för de olika krav som respektive sport ställer. På flera sätt bidrar de till ökad säkerhet. Vid mountainbike ger de exempelvis ett bättre grepp och skyddar händer och handleder.

Handskar som köldskydd för utomhussporter

Den som löper eller spelar fotboll under vintern vet att händerna kan bli riktigt kalla. Kroppen kyls ned via extremiteterna. Handskar för utomhussporter skyddar framför allt från kyla. Vissa ger även ett bättre grepp.

Köpa träningshandskar - vad ska jag tänka på?

Det finns flera aspekter att ha i åtanke. Du bör framför allt se till att handskarna passar till den sport du vill utöva. Här kommer de viktigaste punkterna du bör tänka på innan du köper.

  • Grepp: Behöver du ett bättre grepp vid träningen? Då bör du välja en handske med egenskapen "grepp". De har vita gumminoppor eller en annan ytbehandling på insidan.

  • Vaddering: Vadderade handskar skyddar dina händer från tryckpunkter och skador. Dessa behövs till exempel vid träning med tunga hantlar eller vid cykling.

  • Torghandskar: Träning får oss att svettas, och därför finns det torghandskar för träning inomhus och vid varmt väder. De skyddar dina händer och ger ökat grepp, men du har fingrarna fria vilket inte begränsar känseln.
  • Materialet: Beroende på träningstyp är vissa material bättre än andra. Bodybuilding-handskar och cykelhandskar finns bland annat i läder. Läder är extra robust och andningsaktivt. Syntetiska tyger är lättare och mjukare, de torkar snabbt och är lättskötta. Med några få undantag är de dock mindre slitstarka.

Slutsats: Det finns träningshandskar för många träningstyper i olika varianter. Välj de handskar som är avsedda för just din sport. Tränar du oftast i bra väder eller inomhus behöver du endast torghandskar. Som köldskydd är fodrade handskar med fingrar en bra idé.

FAQs

Vad bidrar handskar med vid träningen?

Handskar ger mer säkerhet under träningen och kan skydda dina händer från skador och kyla.

Kan man tvätta träningshandskar?

De flesta handskar kan tvättas utan problem, Följ bara tillverkarens tvättanvisning.

Finns det några skillnader på träningshandskar för damer och herrar?

Träningshandskar för herr och dam skiljer sig ofta åt i storlek och passform.

Är handskar med handledsskydd bättre?

Modeller med handledsskydd stabiliserar handleden och kan skydda från överbelastning. Däremot kan lederna och senorna skyddas för mycket av handledsskyddet, vilket gör att de inte tränas.

De bästa träningshandskarna för din träning hittar du i vår butik. Upptäck professionella träningshandskar för dam och herr för din favoritsport i olika varianter och designer.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken