Konvektorelement

Välj
Sortera efter
  • Sida 1 / 5
91 Träffar på "Konvektorelement"
Filter och sortera
  • Sida 1 / 5
Konvektorelement

Köp konvektorelement online och värm upp rum på nolltid

Om klassiska värmekällor som gas, olja eller stenkol inte fungerar behövs det en snabb lösning. För att kunna använda sig av en lösning som är tillgänglig direkt när det behövs är det en bra idé att köpa konvektorelement. I vår onlinebutik kan du hitta många olika konvektorelement eller infravärmare till ett bra pris.

Principen hos ett element med konvektor

Ett konvektorelement värmer upp rum direkt genom att använda elektrisk ström. Här kommer konvektionsprincipen till användning. Vid konvektion rör sig luftmassorna vertikalt. Med rörelserna för luftmassorna med sig värme. En uppvärmning av elementet resulterar från luftströmmarna och värme kan avges till rummet direkt. I jämförelse med ett konventionellt element blir uppvärmningen betydligt snabbare. Om du vill få rummen varma snabbt lönar det sig att köpa ett konvektorelement. I framtiden kan du alltid räkna med behaglig, jämnt fördelad värme. Även här skiljer sig den elektriska konvektorn från konventionella element.

Olika typer av konvektorelement

Konvektorelement skiljer sig åt när det kommer till monteringen. De finns som fristående eller väggmonterade modeller. Alternativt kan du även välja en mobil variant. Ytterligare skillnader finns när det gäller prestandan. Ju snabbare och kraftfullare elementet bör generera värme med hjälp av konvektion, desto större watt-tal bör det ha.

Köp konvektorelement - vad du bör tänka på

En väggmontering har fördelen att elementet inte tar upp mycket plats i rummet. Särskilt i små rum är det smart med väggmonterade modeller. Om du vill undvika att borra hål i väggen kan det vara bättre med en fristående variant. Det mobila elementet kan användas i flera rum och avger värme överallt där det behövs. Det passar bra om du endast tänker använda elementet sporadiskt. När du väljer enhetens prestanda bör du även tänka på hur isolerad byggnaden det ska användas i är. Om värmeisoleringen är hög täcker det med 1000 till 1500 watt. Om det fortfarande finns ett behov av anpassning när det gäller byggnadens energieffektivitet rekommenderas det att välja en modell med en effekt på 2000 till 2500 watt. En annan aspekt att tänka på är att ju oftare elementet ska användas och ju större rummet är, desto högre effekt bör elementet ha. Kolla igenom sortimentet och hitta din favoritmodell!

FAQ

Hur hög är strömförbrukningen hos ett konvektorelement?

Strömförbrukningen hos konvektorelementet beror mycket på enhetens prestanda. Under längre tid kan det vara mer kostnadseffektivt att investera i bra isolering och använda konvektorelement med lägre kapacitet.

Hur skiljer sig ett konvektorelement från en infravärmare?

Ett elektriskt konvektorelement värmer upp rumsluften via ett värmeaggregat. En infravärmare värmer upp objekt i rummet - och luften värms bara indirekt upp.

För vem lönar det sig att köpa ett konvektorelement?

Konvektorelement är smarta komplement för tillfällig användning om klassiska värmekällor slutar att fungera. Eftersom de drivs av elektrisk ström passar de i alla hushåll.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken