Sandsäck

Power bag

Kraven på träningsredskap är höga. Helst ska de kunna användas för övningar både inom- och utomhus. De bör även vara prisvärda. En power bag uppfyller alla ovanstående krav. Den gör att träningen kan utformas på ett mycket funktionellt sätt. Även koordinationsförmågan förbättras. Det lösa fyllnadsmaterialet och de ständigt skiftande masstyngdpunkterna har flera fördelar.

Styrketräning med power bag - effektiv styrke- och konditionsträning

En power bag ger mycket varation till träningen och bidrar till att öka styrka och uthållighet. Den gör att man kan träna var och när man än vill. Slitstarka handtag med beklädnader av skumplast möjliggör många olika övningar, som:

  • snatching
  • svängning
  • pushing

Konditionsövningar som utfall eller knäböj intensifieras. Det finns knappt några övningar där en power bag inte kan användas. En enkel påse blir till ett mångsidigt träningsredskap för en perfekt helkroppsträning.

Power bag 10 kg

En power bag 10 kg är, precis som vikten antyder, fylld med en 10 kilo tung blandning: Den består av sand och florettsilke. Vadderingen av skumplast håller bagens form och dämpar nedslaget.

Power bag 20 kg

En power bag 20 kg består likaså av sand och florettsilke, men blandningen är 20 kg tung. På så sätt kan man anpassa vikten efter individuella preferenser och träningsnivå. Det går även att fylla power bags individuellt med vatten. Genom de många variationsmöjligheterna kan de integreras i varje träningsprogram, oavsett om du är nybörjare eller proffs. För nybörjare rekommenderas en power bag 10 kg, och för proffs en power bag 20 kg. Med intervallen mellan de olika viktklasserna finns det något för alla.

Fördelarna med power bag-träning'

Medan konventionella träningsredskap som skivstänger eller hantlar är fasta, är power bagen mycket flexibel tack vare sitt lösa fyllnadsmaterial. Eftersom fyllningen rör sig utmanas kroppen att kontinuerligt hålla balansen och att balansera sandens rörelser. På så sätt tränas även musklerna. Träning med power bags är mycket dynamisk. Särskilt bålmuskulaturen stärks på ett mer effektivt sätt än med vikter. Men alla musklerna utmanas vid power bag-träning. Även fingrarna och underarmarna gynnas av regelbunden träning. Tack vare handtagen och öglorna kan man göra särskilt effektiva och kreativa rörelser, till skillnad från hantelträning. Även fettförbränningen stimuleras ordentligt. Risken för skada är förhållandevis lägre tack vare att fyllnadsmaterialet ger efter.

Köp power bag

Hemma, i trädgården eller i parken - med en power bag får du en varierande, effektiv och smidig träning för att träna styrka och kondition. Olika övningar är möjliga, som snatching, svängning, pushing och lyft. Säckarnas handtag ger perfekt fäste och gör att träningen kan utformas på ett varierande sätt. Den sandfyllda säcken finns i olika viktklasser. På så sätt kan träningen anpassas helt individuellt. Andra power bags fylls med vätskor som vatten för att kunna justera belastningen exakt. Genom de varierande övningarna tränas kroppsbalansen, musklerna och framför allt stabiliteten i bålen.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken