Kolgrill

Välj
Sortera efter
 • Sida 1 / 2
26 Träffar på "Kolgrill"
Filter och sortera
 • Sida 1 / 2
Kolgrill

Köp träkolsgrill

Träkolsgrillen är populär eftersom den ger otroligt autentiska grillupplevelser. Men det är inte alltid så lätt att välja modell. Det finns olika varianter, som klotgrillar. Detta är en träkolsgrill med lock. Det finns även fler modeller. Men hur skiljer de sig åt, vilka är särskilt praktiska och vilka egenskaper är bra att ha? Det kan du ta reda på här.

Kolgrill - vad kännetecknar den och vilka är fördelarna?

Riktiga grillproffs använder träkolsgrill. Glödens kraft genererar en omisskännlig arom och en unik nyans. Principen är enkel: Du placerar maten över glöden som genererats av träkol eller briketter. Du kan prova olika träsorter och därmed förändra aromen. Det finns olika storlekar och former som ger grillen olika egenskaper.

Olika typer/sorter av träkolsgrillar

I onlinebutiken hittar du ett brett sortiment av träkolsgrillar i olika utföranden, exempelvis:

 • Klotgrill

 • Rökgrill

 • Keramikgrill

 • Svänggrill

 • Rotisseriegrill

Med en öppen grill tillagas maten med direkt värme. Klotgrillar, alltså träkolsgrillar med lock, passar bra för stekning, rökning, bakning och kokning, tack vare den slutna formen. Om du grillar tjockare köttstycken passar klotgrillen också bra, eftersom värmen stannar i grillen. Värmecirkulationen är optimal och tillagningen är extra skonsam. Hos slutna varianter regleras temperaturen av ventilationshål.

Med en rökgrill kan du grilla indirekt, röka eller tillaga maten på speciella sätt. Den varma röken strömmar runt maten.

Köpa träkolsgrill - vilken ska jag välja?

Med träkolsgrillar ger du maten en typisk rökarom. Olika modeller har olika tillagningsmöjligheter. Du väljer själv vilken grill som passar dig.

Med klotgrillen kan du grilla indirekt och steka. Välj bland olika material, som en grill av keramik eller rostfritt stål. Med den förstnämnda kan mycket höga temperaturer nås. Grillar av rostfritt stål är särskilt hållbara och lätta att rengöra.

Om du tycker om speciella tillagningsmetoder och aromer passar en smoker med en speciell rökanordning bra, som rökgrillen Beef Brisket. Med den kan du röka maten på ett kontrollerat och skonsamt sätt. Röken kommer ut från röklådan in i grillkammaren. Rökgrillar har en termometer som standardutrustning. Det finns även andra smarta egenskaper, som:

 • Stora grillytor

 • Extra långa fötter för en grillning som är skonsam mot ryggen

 • Hjul med bromsar

 • Medföljande gafflar och klämmor

 • Regnskydd

I onlinebutiken kan du hitta den grill som passar dig bäst. Tänk även på grillens storlek och vikt. Vissa modeller har en monterad förvaringsyta.

FAQ

Vilken träkolsgrill ska jag välja?

Den mest mångsidiga grillen är klotgrillen med lock. Den påskyndar tillagningsprocessen. Klotgrillar har många användningsområden och ger många möjligheter att tillaga mängder av olika grillrätter. Även rökgrillar är populära. Denna tillagningsmetod är särskilt bra för revbensspjäll.

Av vilka material består grillarna?

Populära material är rostfritt stål, aluminium och keramik. Det rostfria och lätta stålet kan enkelt rengöras efter grillningen.

Vilka är de viktigaste köpkriterierna när det gäller träkolsgrillar?

För vad kan jag använda träkolsgrillen, var kan den placeras och hur många personer kan jag grilla för? Är grillningen direkt eller indirekt? Detta är viktiga frågor som bör besvaras innan köpet. Därefter kan du välja den passande grillen för dig.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken