Metallsökare

Välj
Sortera efter
16 Träffar på "Metallsökare"
Filter och sortera
Metallsökare

Köp metalldetektorer billigt online

Att leta efter skatter är en populär hobby för många. Då ska man inte vara utan en detektor med en högkvalitativ söksond. Du kan köpa en kvalitativ metalldetektor för att göra skattletandet smidigare. Här kan du läsa vad som kännetecknar högkvalitativa metalldetektorer och vad de kan användas till.

Metalldetektorer - bra att veta

Kanske har du sett några skattletare på stranden, som går runt och letar efter dolda objekt med sin detektor. Med metalldetektorn kan du ge dig ut på skattjakt och hitta metaller som guld, järn eller brons eller andra värdefulla objekt som mynt eller smycken. Du kan även hitta ledningar och rör. Detta är möjligt genom att sökspolen skickar ut elektromagnetiska frekvenser, som reflekteras av de metalliska objekten. När ett objekt har hittats ger metalldetektorn ifrån sig en akustisk eller optisk signal. Särskilt praktiska är metalldetektorer med ett hörlursuttag. På så sätt störs inte andra av signalen.

Metalldetektor - olika typer och egenskaper

Detektorn bör vara exakt, ha hög lokaliseringsförmåga och ha en hög prestanda. Om spolens magnetfält har hög räckvidd täcks ett stort sökområde. De olika inställningsmöjligheterna är också de ett viktigt köpkriterium. Det samma gäller för vikten. I onlinebutiken finns produkter som möter dessa kriterier, Här kan du köpa en metalldetektor och göra din hobby så rolig som möjligt. Djupprestandan (detektionsdjup) visar på vilket djup som ett objekt kan upptäckas. En bra detektor kan lokalisera metalliska objekt på flera meters djup, och på olika platser:

 • Jord
 • Väggar
 • Vatten

Metalldetektorn Angkor är exempelvis vattentät på upp till 40 meters djup och passar därför inte bara bra att användas på land, utan även under vatten.

Metalldetektorernas toppfunktioner – vilken ska jag välja?

 • Vattentäthet
 • Ergonomisk design
 • Låg vikt
 • Mer bekväm
 • Mer bekväm
 • Justerbar känslighet, till exempel av metallföremålets storlek och vikt
 • (Metallart)
 • Mycket känslig sökspole
 • Exakt lokalisering
 • Enkel manövrering med vridreglage
 • Armstöd som kan justeras i höjd och anpassas till användaren
 • Stänger som kan justeras i längd

Metalldetektorerna i onlinebutiken är utrustade med dessa funktioner. Hitta detektorn som passar just dig, En digital detektor har en LCD-display. Där kan du läsa på vilket djup som objektet befinner sig och vad det består av. Beroende på modell kan du läsa av olika typer av information. Detektorn är också perfekt för att barn ska lära sig att uppskatta att vara ute i naturen. Tänk på att detektorn ska ha en låg vikt och höjdjusterbara stänger. Med en pinpointer kan du lokalisera föremålet i hålet på närmare avstånd.

Metalldetektorer FAQs

Vad är en metalldetektor?

Detektorn lokaliserar alla typer av metaller under marken, och under vatten om modellen är vattentät. Vid köp bör du tänka på att detektorn ska ha ett maximalt sökdjup. Det är även bra att kunna läsa av vilken metall som det förmodligen handlar om.

Vem kan använda detektorn?

Med detektorn kan du leta efter skatter på land och ibland under vatten. För det sistnämnda krävs en vattentät sökspole. Praktiskt är om längden är justerbar så att du kan anpassa metalldetektorn efter din kroppslängd.

Vad bör jag tänka på vid köp?

Viktiga köpkriterier är bland annat djupprestandan, känslighet för mindre objekt, sökspolens storlek, inställningsalternativ och detektorns vikt.

Vad kan man hitta med metalldetektorn?

Med detektorn kan du hitta olika typer av metall, som guld, silver, brons, koppar eller järn, och därför även hitta mynt, smycken och annat. Den inbyggda diskriminatorn skiljer mellan järn och icke-järn. Detta är smart om du inte vill att detektorn ska upptäcka små skruvar och spik.
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken