Brandvarnare

Välj
Sortera efter
  • Sida 1 / 4
76 Träffar på "Brandvarnare"
Filter och sortera
  • Sida 1 / 4
Brandvarnare

brand

varnare

Brandvarnare i privata hushåll har varit obligatoriska enligt lag sedan 2013. Brandvarnaren installeras i sovrum och barnrum, i taket i korridorer och trappor inne i lägenheter. De flesta brandvarnare fungerar enligt ljussensorprincip. En ljusstråle sänds genom brandvarnarens rökkammare med hjälp av en diod. Så snart ljusstrålen avbryts skickar sensorn en signal och brandvarnarens larm går. Brandvarnare från vårt sortiment ger dig och din familj ett optimalt skydd.

Köpa brandvarnare – vilka typer och sorter finns det?

Brandvarnarna DOF19 och DOF39 i vårt sortiment känner av rök med en optik sensor som utlöser ett larm så fort ljusstrålen bryts. En larmsignal med en volym på 85 dB ljuder som även kan höras under sömnen. Detta säkerställer ett tillförlitligt skydd i alla bostadsytor på upp till 30 kvadratmeter vid risk för rök eller brand. Brandvarnarna är batteridrivna och fungerar därför oberoende av eventuell strömförsörjning. Om batterinivån är för låg utlöses en signal. Dessutom är de moderna brandvarnarna utrustade med en testfunktion och en muteknapp. Brandvarnarna uppfyller DIN EN 14604 och är lagstadgade i privata hushåll i hela Tyskland.

Brandvarnare måste installeras korrekt

Brandvarnaren installeras alltid i taket i sovrummet eller barnrummet. Det bästa stället är i mitten, nära taklampan. Om lägenheten ligger på bottenvåningen måste ytterligare en detektor installeras i hallen. I flervåningshus bör en brandvarnare installeras på varje våningsplan. Brandvarnarna DOF19 och DOF39 är utrustade med de skruvar och pluggar som krävs för en smidig montering i taket. Monteringen blir enklare med självhäftande magnethållare från vårt sortiment. Fästplattorna limmas fast i taket och på baksidan av brandvarnaren. Brandvarnaren kan enkelt tas bort för renovering, testning eller byte av batteri.

Tänk på följande när du ska köpa brandvarnare

Om du vill köpa brandvarnare som ökar din säkerhet i huset eller lägenheten bör de produktmodeller du väljer uppfylla DIN EN 14604. Dessa apparater upptäcker på ett tillförlitligt sätt brandrök och avger en akustisk signal med en volym på cirka 85 dB. Det bör finnas en testfunktion och en muteknapp på framsidan av brandvarnaren så att du kan göra ett funktionstest eller pausa den vid olika renoveringsarbeten. För hus och lägenheter med flera vardagsrum och våningar är det lämpligt att köpa set som innehåller flera brandvarnare.

Vanliga frågor

Varför är det viktigt att installera brandvarnaren i taket?

På grund av värmen från elden stiger röken först och då kan den utlösa brandvarnarens sensor.

I vilka tyska bundesländer är installation av brandvarnare obligatorisk enligt lag?

Den regleringen gäller i alla 16 federala delstater och är obligatorisk för hyres- och bostadsrätter.

Var är installationen av brandvarnare obligatorisk?

brandvarnare ska installeras i hus och lägenheter i sovrum och barnrum samt hallar och korridorer som är utrymningsvägar.

När indikeras laddningsstatusen för brandvarnaren med en signal?

Signalen ljuder cirka 30 dagar innan brandvarnarbatteriet tar slut. En rad omisskännliga pip kan höras, som upprepas var 30:e sekund.
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken