Gasgrillar

Köp gasolgrill

Biffar, korv, fisk och grönsaker. Med en gasolgrill tillagas maten på nolltid och får en unik smak. Men gasolgrillen har ännu fler fördelar. I den här guiden kan du läsa om vad som kännetecknar moderna gasolgrillar, vilka olika modeller som finns och vad du bör tänka på vid köp.

Liten gasolgrill för balkongen eller utomhusköket

Tillverkarna erbjuder gasolgrillar i många olika utföranden och i olika storlekar. Om du har ont om plats på balkongen passar det bra med mindre bordsgrillar som drivs av butan- eller propangas. Även en liten gasolgrill kan vara smidig att använda på balkongen. Dessa smala grillar är utrustade med två eller tre kraftfulla brännare. Hyllorna kan oftast fällas ut. Underkonstruktionen i form av ett skåp är gjorda av stål eller rostfritt stål hos högkvalitativa modeller. Bakom dörren finns plats för en större gasflaska.

Om du har mycket plats på terassen eller i trädgården kan du välja en kombigrill med smoker. Dessa grillar drivs av såväl gas som träkol. Ännu exklusivare för gasolgrillare är ett utomhuskök. Med dessa kompletta kök för trädgården kan du förbereda allt och sedan grilla, steka och koka. Om du tycker om att tälta eller inte grillar så ofta på balkongen eller i trädgården är en modern camping-gasolgrill perfekt. Den lilla grillen med en brännare ger maximalt med grillnöje trots den lilla storleken.

Vilka fördelar har gasolgrillen jämfört med träkolsgrillen?

Till skillnad från en träkolsgrill har en gasolgrill många fördelar. Så snart du vridit upp gasflaskan tänds gasolbrännaren med piezotändare via vridreglaget. Brännarna när önskad temperatur på nolltid. Temperaturen kan enkelt justeras med vridreglagen. Eftersom det inte används någon kol är gasolgrillarna enkla att rengöra och ger inte upphov till mycket rök när du grillar. Efter grillningen vrider du bara tillbaka reglaget och behöver inte göra dig av med någon varm aska. Till skillnad från träkolsgrillar får gasolgrillar oftast bara användas på balkonger i hyreshus. Den som vill använda gasolgrillen på balkongen bör dock följa husreglerna. Att mat som grillats på en träkolsgrill skulle smaka bättre jämfört med grillar som drivs av gas är en myt.

Gasolgrillen måste möta alla krav

Om du vill köpa en gasolgrill bör du tänka på hur mycket tillgängligt utrymme som finns. För en grillkväll med två, tre eller fyra personer passar en liten camping-gasolgrill eller en liten gasolgrill med två eller tre brännare. Om grillning är din passion bör du köpa en gasolgrill som du kan använda för att laga mat, grilla, steka och kanske röka. Stora kombigrillar eller smidiga utomhuskök är en utmärkt idé.

FAQ

Hur varma blir gasolgrillar?

Gasolgrillens brännare når snabbt en temperatur på 100 till 300 °C.

Hur länge räcker innehållet i en gasflaska?

Förbrukningen beror på hur lång användningen är och kW-effekten hos gasbrännaren. Om brännarna har en effekt på 12 watt räcker en 5 kg gasflaska i ca 5 timmar och 30 minuter.

Hur många brännare behöver en gasolgrill?

Detta beror på grillytans storlek. Stora kombi-grillar är utrustade med 4, 5 eller 6 brännare som kan justeras separat.

Hur rengörs gasolgrillar?

Grillenheten av en gasolgrill samt gallret består av stål och rostfritt stål. För rengöring räcer oftast en mjuk borste, vatten och hushållsrengöring.

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken