Öltapp och ölbryggarmaskiner

Välj
Sortera efter
  • Sida 1 / 3
47 Träffar på "Öltapp och ölbryggarmaskiner"
Filter och sortera
  • Sida 1 / 3
Öltapp och ölbryggarmaskiner

Öltapp & ölbryggarmaskiner - perfekt för DIY-bryggaren

För en sval uppfriskning under helgen, som höjdpunkt på fester eller bara för att försöka sig på att brygga eget öl: Med en egen öltapp kan du alltid njuta av en god öl, men det är förstås ännu bättre om du tappar öl som du själv har jäst - för detta behöver du ett bryggset. Båda tillsammans är en utmärkt kombination, och därför kan du få en direkt överblick över passande produkter här.

Vilken öltapp ska jag köpa?

Precis som på din lokala krog kan du antingen välja mellan en klassisk öltapp eller ett öltorn. Den klassiska öltappen är det som är vanligast i en bar: Du ansluter en fylld öltunna, en genomflödeskylare bidrar med en braa dryckestemperatur och härligt skum skapas nästan av sig självt. På så sätt fylls hemmet heller inte upp av tomma ölflaskor.

I kombination med en ölbryggarmaskin är ett öltorn också ett bra val. Det är inte anslutet till ett fat, utan du fyller upp ölen själv - exempelvis direkt efter jäsprocessen. Om det bara handlar om upptappning är ett öltorn det perfekta valet. Då häller du ned ölen från flaskan i tornet.

Vad bör jag tänka på när jag väljer öltapp?

Öltappar för hemmaanvändning har inte en lika stor volym som på de flesta barer. Kapaciteten varierar, beroende på kompatibilitet med fatet, mellan en och sju liter. Tappar med större volym är tyngre och något klumpigare, vilket egentligen bara spelar någon roll om du vill flytta tappen ofta eller om det inte finns mycket utrymme på platsen den ska användas.

Tappen använder antingen en CO2-pump eller en kompressor. För CO2-pumpar behöver du ha nya patroner som sätts in i tappen och som ger skum och en sprudlande effekt. En anläggning med kompressor kräver ett eluttag i närheten eftersom den är eldriven.

Tänk på att öltappar för hemmaanvändning bör ha ett inbyggt droppskydd, för att undvika att ytan på möbler skadas.

Med en ölbryggarmaskin får du alla ingredienser tillsammans

Fördelen med en DIY-ölbryggarmaskin är uppenbar: Du har alla ingredienser nära till hands, och oftast ingår även ett fat för tappning. Den egentliga förberedelsen går snabbt, och när det kommer till jäsningen får man räkna med ungefär sju dagar. Först då kan du tappa upp och dricka ölet. Om du vill köpa en ölbryggarmaskin kan du hitta olika varianter som självklart är kompatibla med respektive öltapp. Se också till att du verkligen gillar sorten - du kan inte aktivt påverka den senare under jäsningen.

FAQ

Vilken volym bör en ölbryggarmaskin för hemmaanvändning ha?

För egen konsumtion eller med vänner räcker en volym på tre till fyra liter. Om du vill använda den för fester bör volymen ligga på fem liter eller mer.

När når ölet rätt dryckestemperatur?

De flesta ölbryggarmaskiner behöver bara några timmar. Det går snabbare om du kylt fatet i förväg.

Vilken typ av öl kan man brygga själv?

Här finns det inga begränsningar: Beroende på vald sort kan du brygga veteöl, pilsner, mörkt öl eller till och med cider.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken