Massage- & yogamattor

Välj
Sortera efter
15 Träffar på "Massage- & yogamattor"
Filter och sortera
Massage- & yogamattor

Innehållsförteckning


Yogamattor: utrustning för din fysiska och mentala hälsa

Yoga har etablerat sig starkt i västvärlden och praktiseras nu på olika sätt av miljontals människor i Europa. Ställningar och stretchövningar är lika mycket en del av yoga som djup avslappning och meditation. I båda fallen är en yogamatta den perfekta ytan för att praktisera medvetet och säkert i alla miljöer. Electronik Star erbjuder ett brett utbud av yogamattor i många storlekar och naturmaterial för att förbättra din fysiska och mentala hälsa.

Rätt yogamatta för alla

Yoga kan i princip utföras på vilken yta som helst. Många övningar kräver emellertid ett fast underlag så att du kan hålla olika positioner och sträckningar under en tid. Detta är inte möjligt på hal eller grov mark där det till och med finns risk för skador. Att investera i yogamattor är en bra idé om du praktiserar regelbundet och vill hålla golvet halkfritt och säkert.

Yogamattans storlek är också mycket viktig. Därför bör mattans längd matcha din kroppsstorlek så att du kan vila helt på den under avslappningsövningar. Mattens material har mer att göra med dina sittvanor och din personliga bekvämlighet. På Elektronik Star hittar du ett brett utbud av yogamattor, allt från kork till bomull till jungfruull för att passa dina önskemål.

Observera: många av våra mattor kan naturligtvis också användas som enkla sportmattor eller för massage. Oavsett om det gäller vanlig gymnastikträning eller en mjuk yta för att sitta på golvet, är våra mattor som är tillverkade av mjuka eller fasta material det perfekta köpet för ett brett spektrum av användningsområden.

En översikt över olika varianter och modeller

När du köper en yogamatta i vår butik kommer du snabbt att upptäcka mångfalden av modeller och funktioner. Här visar vi dig de viktigaste varianterna av våra yogamattor för att göra ditt köpbeslut enklare. Mer detaljerad information om enskilda mattor finner du i deras respektive artiklar.

  • Yogamattor av naturgummi
  • Yogamattor av bomull
  • Yogamattor av lammskinn
  • Yogamattor av ny ull
  • Yogamattor av kork

Utforska mångfalden av material!

Yogamattor av naturgummi

Denna yogamatta är tillverkad av naturgummi och erbjuder dig en slät yta som påminner om gummi. Mattor av denna typ är särskilt robusta och lätta att rengöra. Dessa populära sportmattor ger utmärkt dämpning och jämnar ut många ojämnheter på golvet. Detta är en äkta naturprodukt som kännetecknas av sitt halkmotstånd och materialets hållbarhet.

Yogamattor av bomull

Yogamattor av bomull är klassikern bland textilmattor. De kännetecknas av en särskilt behaglig känsla mot huden, och används därför även ofta som massagemattor. Inom yoga kännetecknas bomullsmattor av sin behagliga känsla och effektiva halkmotstånd. Nybörjare i synnerhet föredrar bomullsmattor och gummi när de börjar med yoga eftersom de uppskattar den bekanta känslan mot huden.

Yogamattor av lammskinn

Lammskinn har varit känt för sin värmande effekt sedan forna tider och används för höst- och vinterkläder. En yogamatta av lammskinn utnyttjar detta koncept. Mattan är populär för ouppvärmda golv eller när man praktiserar yoga i en kall miljö, så att du kan njuta av ett varmt och bekvämt underlag eller en behaglig vila under avslappningsfasen. Tack vare det rena naturmaterialet är detta en särskilt hållbar yogamatta.

Yogamattor av ny ull

Yogamattor av ny ull påminner om lammskinn, men är inte riktigt lika varma och fluffiga. Mattor tillverkade av ny ull är bland de mest populära typerna av yogamattor i världen. Jämfört med lammskinn och andra naturmaterial är de lättare. Ytan på yogamattor av ny ull är en aning fastare och hårdare, vilket erfarna yogautövare särskilt uppskattar under sina övningar.

Yogamattor av kork

Om du är ute efter en helt naturlig produkt med fast karaktär, är yogamattor av kork det perfekta valet. Dessa mattor tillverkas av trädet med samma namn och kännetecknas av sin fasthet. De ger också den önskade stabiliteten under alla övningar. På grund av materialets robusta karaktär är korkmattor mindre lämpliga för resor och snarare perfekta för en regelbunden träningsplats, antingen hemma eller i en yogaklass.

Att använda yogamattor på olika sätt

Vad materialet i yogamattan du köper har att erbjuda dig beror också på vilket sätt samt hur ofta du vill använda den. Följande överväganden kan ge dig inspiration till att hitta den perfekta mattan för dina övningar:

Yogamattor med halkskydd

En yogamatta bör ge halkmotstånd för att ge säkert stöd under alla dina övningar. Hur viktigt halkskyddet är beror på vilken yta du vanligtvis tränar på. För väldigt släta golv rekommenderas grova naturmaterial såsom jungfruull eller lammskinn; för halkfria golv är gummi fullt tillräckligt.

Vikbara yogamattor

Om du tränar hemma vill du säkert inte lämna din yogamatta i vardagsrummet hela dagen. En hopfällbar yogamatta kan du enkelt plocka upp och lägga undan efter träningen. Mattan är lätt och snabb att vika och tar inte upp mycket plats när den förvaras.

Yogamattor för resor

Om du inte vill missa din yoga under semestern är en resematta den perfekta lösningen. Jämfört med andra mattor är dessa något mer kompakta storleksmässigt. Dessutom är resemattor alltid vikbara och kan enkelt och lätt förvaras i bagaget.

Yogamattor för barn

Även de yngsta kommer att finna värde i att fördjupa sig i yogavärlden. Barnvänliga övningar ger tillräckligt med träning och hjälper elever att slappna av från skola, sport och andra aktiviteter. Vårt sortiment innehåller speciella barnmattor som är livligt designade och idealiska för små yogaentusiaster tack vare det kompakta formatet.

Rengöring och korrekt skötsel av yogamattor

Dina yogamattor kommer att komma i kontakt med svett under regelbunden träning. Damm och smuts kan också finnas närvarande beroende på din träningsplats. Korrekt rengöring och skötsel är nödvändigt för uppehållet av din investering. Naturliga gummimattor kan rengöras med en fuktig trasa. För naturmaterial såsom bomull eller lammskinn är regelbunden borstning viktigt. Beroende på materialet är hand- eller maskintvätt möjlig; mer detaljer hittar du i deras respektive artiklar.

För att skydda din matta mot svett och andra orenheter är ett överdrag för yogamattan ett praktiskt tillbehör. Innan din träning applicerar du detta speciella skydd på mattan. Det är viktigt att det fästs väl för din stabilitet. Efter träningen kan du helt enkelt rengöra yogamattans överdrag i tvättmaskinen medan själva yogamattan förblir skyddad mot damm, smuts och kroppsvett.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken