Övervakningskameror

Innehållsförteckning


Köp den perfekta övervakningskameran

En övervakningskamera kan utföra flera uppgifter. Den kan identifiera obehöriga inkräktare såväl som hastiga rörelser eller andra föremål och aktiviteter som fångas upp i objektivets vida synfält. Övervakningskameror kan med dessa egenskaper användas för att effektivt dokumentera alla slags aktiviteter, från olaglig avfallsdumpning till stölder på offentliga platser. Du kan hitta ett brett utbud av högkvalitativa övervakningskameror i vårt sortiment. De flesta av dem är perfekta för såväl inomhus- som utomhusbruk.

Övervakningskamera för utomhusbruk

Övervakningskameror för utomhusbruk är utrustade med ett tåligt, väderresistent och ändamålsenligt skydd. Det uppfyller säkerhetsklassningar som IPX5 eller IP54. Modellerna har oftast högteknologiska inre delar i kamouflerad utformning och är ordentligt skyddade. En vanlig övervakningskamera för utomhusbruk är utrustad med en 5,0 megapixel HD CMOS-sensor för hög bildkvalitet. Förstklassiga enheter ger 12 megapixlar och Full HD-kvalitet på videor. Infraröda blixtar, vissa med svarta lysdioder finns också. De syns inte eftersom de är flimrar rött och gör det möjligt att ta utmärkta bilder även när det är helt mörkt. Beroende på enhet får du nästintill omedelbara, automatiska tagningar av individuella bilder, fotosekvenser eller videoklipp. Sensorernas känslighet kan oftast justeras för att identifiera mindre djur eller större föremål som människor.

Oavsett om du köper en utomhuskamera eller en mindre övervakningskamera – glöm inte att införskaffa en minnesenhet samtidigt!

Det finns speciella microSD-kort som kan användas som lagringsenheter för övervakningskameror med inspelningsfunktion. Vanligtvis har de stöd för 32 GB. Dessutom ingår ofta en inbyggd LCD-skärm (svartvit eller med färg) i utrustningen till en övervakningskamera med inspelningsfunktion. Skärmstorlekar från 2,4 tum är kutym. En mindre säkerhetskamera kan ha dem undertill. Du kan även köpa en övervakningskamera med mikrofon och högtalare.

Ska övervakningskameran drivas trådlöst eller med hjälp av solenergi?

Beträffande strömförsörjningen har du ofta ett val: du kan använda övervakningskameran trådlöst med lämpliga batteri. Till vissa modeller finns det en DC- eller USB-anslutning. Kameran kan även drivas med hjälp av en solpanel. Du kan till exempel välja en övervakningskamera i en sats, med en solpanel och ett monteringskit, en anslutningskabel med mera.

Wi-Fi-kamera för övervakning när du är på språng

Tack vare internet kan du använda en kamera för övervakning på flera sätt. En Wi-Fi-kamera kan integreras i hemnätverket. På så vis kan du komma åt den från alla anslutna enheter hemma och från mobilen, surfplattan eller datorn när du är någon annanstans. Det gör att den fungerar perfekt som bebisvakt, hemövervakning eller till att se hur katten mår där hemma.

Information om den rådande juridiska situation för videoövervakning hemma

De juridiska kraven för videoövervakning av en byggnad måste beaktas. Det finns tydlig lagstiftning för vad en kamera får vara riktad mot och vad som får spelas in, hur man hanterar inspelningar och förbjuden användning. Det är viktigt att kontrollera detta innan du installerar kameraövervakningskittet.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken