Funktionell träning

Välj
Sortera efter
  • Sida 1 / 6
108 Träffar på "Funktionell träning"
Filter och sortera
  • Sida 1 / 6
Funktionell träning

Funktionell träning - komplex träning för att förbättra rörligheten och förhindra skador

Det stora intresset som finns för funktionell träning är förståeligt: Denna träningstyp går ut på att optimera kroppens rörlighet. Denna speciella träningsform är av stor relevans i vardagen. Eftersom den för samman flera olika träningstyper är den ganska komplex. I vår onlinebutik kan du köpa omfattande utrustning för funktionell träning. Här kan du välja fritt för att hitta de träningstillbehör som passar just dig. I följande överblick visar vi dig vilka alternativ som finns när du ska välja rätt träningsredskap.

Vad är funktionell träning?

Denna typ av träning riktar sig mot kroppens olika rörelsesekvenser. En sprint är lika mycket en del av begreppet funktionell träning som plankor, armhävningar, pull-ups, utfallssteg eller klassiska knäböj. De olika övningarna utmanar olika muskelpartier och leder. För en omfattande mobilitet är det därför smart att kombinera olika övningar. Träningen är mycket intensiv och därför även effektiv. Den främjar kroppens fettförbränning, optimerar uthålligheten och ökar kroppsstyrkan. Du kan själv välja om du vill träna specifika muskelpartier som dina biceps, eller om du föredrar mer omfattande rörelsemönster.

Olika träningstyper - funktionell träning med maskiner eller utan teknisk utrustning?

En stor fördel med funktionell träning är övningarnas mångsidighet. Därför kan du själv välja om du vill träna med eller utan maskiner. Många idrottare som sysslar med funktionell träning använder sig av en balanserad mix.

Funktionell träning för nybörjare och rutinerade utövare

Vill du använda dig av redskap när du tränar för att kombinera en förbättring av rörelsesekvenserna med en förhöjd kroppsstyrka? Då rekommenderar vi en viktväst från vår butik. Den höjer din kroppsvikt och gör övningarna mer utmanande. Ett annat bra redskap som passar för funktionell träning är en trampolin. Med den stärker du din muskulatur, ökar din hoppförmåga och optimerar din koordination. Om du har begränsat med utrymme för träning med redskap kan du göra funktionell styrketräning med träningsredskap som hopprep eller powerband. En balansbräda är utmärkt för att förbättra balansen. Även våra pull-up-band passar bra att kombinera med träningen.

Funktionell träning FAQs

För vilka passar personer passar funktionell träning?

En av de stora fördelarna med funktionell träning är att den passar nästan alla, oavsett konditionsnivå. För nybörjare, avancerade utövare eller professionella idrottare: Använd dig av de mångsidiga övningarna för att förbättra din rörlighet.

Vad skiljer funktionell träning från styrketräning?

Styrketräning går främst ut på att bygga upp muskelstyrkan. Funktionell träning handlar mer om att förbättra kroppens rörlighet.

Vilka är förutsättningarna för funktionell träning?

Det är viktigt att kroppen tas hand om. Dessutom bör musklerna effektivt kunna spännas.

Hur ofta kan man utöva funktionell träning?

Eftersom det handlar om en lätt och mångsidig träningsform kan du utan problem integrera den i din dagliga träning.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken