Mikrovågsugnar

Välj
Sortera efter
15 Träffar på "Mikrovågsugnar"
Filter och sortera
Mikrovågsugnar

Köp mikrovågsugnar billigt online

Mikrovågsugnen är otroligt populär i köket och används för att värma upp och tina mat och dryck. Strålningen värmer upp vattenmolekylerna, vilket gör att maten är redo att ätas på bara några minuter. För att använda den på rätt sätt finns det några saker att tänka på vid användningen och installationen av mikron.

Olika typer av mikrovågsugnar

För dig som konsument är det framför allt tre typer av mikrovågsugnar som är av intresse: Standard-mikron är en enkel apparat som du endast kan användas för uppvärmning och upptining. Den här mikrovågsugnen är liten, prisvärd och tar upp lite utrymme i bostaden.

En mikro med ugn ger ännu fler användningsmöjligheter, och kan användas för att tillaga smakrik mat, vilket inte är möjligt med en normal mikro. En mikrovågsugn för inbyggnad kan installeras i köket på ett platssparande sätt och kan perfekt anpassas efter kökets design. Ofta säljs mikrovågsugnar med en komplett inbyggnadssats. Då kan du spara tid eftersom du inte behöver köpa alla enskilda delar separat.

Hur använder man en mikrovågsugn på bästa sätt?

Innan du aktiverar mikron bör du läsa igen bruksanvisningen. På apparatens insida finns en glastallrik som roterar under drift. Maten lägger du i en mikrovågsugnssäker skål. Det får absolut inte placeras metallobjekt i skålen, eftersom detta kan leda till brand. Aluminiumförpackningar kan användas om du följer anvisningarna. Under uppvärmningen bör du regelbundet röra om i maten. På så sätt fördelas värmen på ett jämnt sätt. Om du ska värma soppa eller annan mat med hög vattenhalt är det smart att täcka över den. Då blir det lättare att rengöra mikron efteråt.

Om du endast vill tina upp en maträtt kan du välja upptiningsläget. För mat med hög vattenhalt räcker ett lågt watt-tal. Efter uppvärmningen bör du låta maten stå och svalna ett tag. När du ska ta ut maten är det bra att vara försiktig, eftersom det uppstår mycket värme och ånga.

Vilken mikrovågsugn är rätt för mig?

Om din mikro ska vara liten och platssparande finns det mängder av apparater som främst används för upptining och uppvärmning av mat. En mikrovågsugn för inbyggnad passar bra om du har ett kök där du kan integrera apparaten på ett bra sätt. En mikro med ugn kan till och med ersätta spisen i mindre bostäder ifall du endast vill tillaga mindre rätter.

Mikrovågsugn FAQs

Hur hög effekt bör mikrovågsugnen ha?

En effekt mellan 700 och 800 watt räcker oftast, mer än 1000 watt är sällan nödvändigt. Se till att effekten kan ställas in i små steg och att det finns en upptiningsfunktion.

Vilka material passar för mikrovågsugnen?

Optimala material på skålen är keramik, glas, plast eller porslin. Strålningen kan utan problem tränga igenom dessa material. Använd aldrig metall i mikron.

Hur kan jag rengöra mikrovågsugnen?

Ett bra sätt är att lägga skålen med vatten och ättika på insidan och låta mikron köra i några minuter. Efter att mikron svalnat kan den rengöras med en fuktig trasa.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken