Stereo & Mini Stereo

Välj
Sortera efter
  • Sida 1 / 9
162 Träffar på "Stereo & Mini Stereo"
Filter och sortera
  • Sida 1 / 9
Stereo & Mini Stereo

Stereosystem och HiFi-minisystem för din njutning av retromusik

Många musikälskare och filmfans älskar att spela upp ljud över ett större stereosystem. Även under internetstreamingens och de smarta telefonernas tidsålder finns fortfarande en efterfrågan på det klassiska stereosystemet. Med detta kan du avnjuta en traditionell musikupplevelse, i kombination med moderna anslutningar som WLAN eller Bluetooth. Om du vill köpa ett stereosystem har du kommit till rätt ställe i denna kategori hos auna. Vi erbjuder dig allt från det minimala stereosystemet till det stora stereosystemet med skivspelare många trendiga modeller till ett bra onlinepris.

Det rätta stereosystemet för alla

Innan du köper ett kompaktsystem bör du fundera över vad exakt du förväntar dig av ditt systems musikuppspelning. Tänk framförallt på vilka källor du oftast spelar din musik ifrån. Beroende på musiksystemet är en eller fler av följande möjligheter öppna för dig:

  • klassiska ljusbärare som grammofonskivor, kassetter eller CD-skivor
  • Musikuppspelning från en USB-sticka
  • Anslutning till musikfilerna på din smartphone/surfplatta
  • Användning av streamingtjänster som exempelvis Spotify
  • Att lyssna på radio, internetradio eller podcasts

Om du endast lyssnar på streamad musik är en trådlös anslutning essentiell. Ett stereosystem med Bluetooth är den moderna klassikern för att ansluta systemet utan trista sladdar mellan högtalare i rummet och lagringsenheten för dina musikfiler. Om du huvudsakligen är intresserad av musikstreaming, podcasts och internetradio är en digital radio tillräcklig istället för ett större HiFi-system.

Medan den tidigare nämnda lyssningsupplevelsen redan uppfylls av ett mikrosystem, är ett större stereosystem det rätta valet för traditionella musikälskare. De kommer gilla att höra gamla kassetter eller grammofonskivor genom sina system. Med ett Hifi-kompaktsystem med eller utan skivspelare uppfyller du just dessa önskningar. Självklart hittar du även stereosystemet med CD-spelare hos auna, med vilket den digitala musikens era började.

Utöver ett Bluetoothsystem eller DAB+ kompaktsystem erbjuder många modeller även traditionell sladdanslutning. Via AUX-uttaget och liknande kopplingar kan du ansluta ditt retro-stereosystem till högtalare i rummet via Scart-kablar. Generellt rekommenderar vi dock att du undviker den trista högen av kablar och föredrar att förlita oss på den senaste överföringstekniken som exempelvis Bluetooth.

Våra stereo- och mikrosystem

Du vill veta mer om funktionerna och fördelarna med individuella musiksystem i vår butik. Här får du en överblick över våra viktigaste modeller för härlig musiknjutning:

Stereosystem med CD-spelare

CD-skivor är fortfarande det viktigaste mediet för musik och ljudböcker när innehållet inte streamas. Musikälskare från den mellersta och äldre generationen kommer att fortsätta köpa CD-skivor som present eller för sin egen musiknjutning. Ett kompaktsystem med integrerad CD-spelare motsvarar dessa preferenser och gör det möjligt att spela upp silverdiskarna i förstklassig kvalitet. Självklart exkluderar inte en integrerad CD-spelare streaming och andra typer av musikuppspelning.

Stereosystem med skivspelare

Grammofonskivan är klassikern bland ljudbärare. Även de modernaste albumen forstätter att släppas som grammofonskivor, till exempel som musikbas för DJ:s på klubbar världen över. Ett kompaktsystem med skivspelare tillåter dig att lyssna på musik i dess mest originella form. Äkta musikfans älskar även att leta efter gamla grammofonskivor på loppmarknader runtom i världen och spela dem med sitt karaktäristiska sprakande på sitt Hifi-system.

Stereosystem med Bluetooth

Oavsett om det gäller en stor högtalare eller en smartphone - ett stereosystem med Bluetooth är ansluten till ett stort antal andra enheter inom några sekunder och utan sladdar. Den världsomfattande standarden för trådlös anslutning hjälper dig att spela musik från flera källor. Ett Bluetooth-system kan självklart fortfarande användas med audiokablar, beroende på modell, om du vill ansluta till enheter som inte har Bluetooth.

Det rätta musiksystemet för varje tillfälle

Ett stereosystem är ett attraktivt köp för alla som lyssnar på musik eller ser på film hemma. Uppspelning via ett större musiksystem med högtalare ger en bättre uppspelningskvalitet än via den smarta telefonen eller dator. Den enkla, trådlösa anslutningen av enheterna gör att du kan förbättra din hemmabio-upplevelse med ditt stereosystem.

Stereosystemet för barn är också populärt. Från radiopjäser till barnsånger, pojkar och flickor vill lyssna på kassetter, CD-skivor och annan media. Utan en smartphone och internet, är ett stereosystem för barn perfekt för att låta dem dyka ned i musikens mångfasetterade värld. Ett mini-stereosystem eller en digital radio är även perfekt för radiofantaster och liknande upptäckare. De får stationer från hela världen i förstklassig kvalitet och får på så sätt lära känna musik och trender runtom i världen.

Spara plats med kompaktsystem

När du köper ett stereosystem är utrymmet i din lägenhet ett viktigt köpkriterium. För små lägenheter eller ditt studentrum är ett mikrosystem perfekt. Trots de små dimensionerna är dessa system otroligt kraftfulla och försäkrar dig härlig musiknjutning. Något större är det hi-fi-kompakta systemet, som fortfarande spelar alla vanliga media och även kan köpas som en stereo med skivspelare.

Självklart gäller samma beaktande även placeringen av högtalarna i ditt stereosystem. Den allra bästa audiotekniken ser till att även kompakta högtalare uppnår förstklassig ljudkvalitet. Självklart hittar du de matchande högtalarna hos auna, vilka bidrar till härlig musiknjutning även i små vardagsrum. Självklart kan du även använda ett Bluetooth-system med hörlurar för att lyssna på din favoritmusik utan att bli störd av oljud utifrån.

Få ut det mesta av dina stereos

För att må ut det mesta av ditt kompakta Hi-Fi-system eller större stereosystem med CD-spelare eller skivspelare, tänk på hur du placerar högtalarna. För optimalt surroundljud bör högtalarna stå så långt ifrån varandra som möjligt och i öronnivå för lyssnaren. Detta är ännu viktigare för filmfans, till exempel när de sätter upp ett helt Dolby Surround-system. Ju fler lådor du använder, desto mer praktiskt är det att ansluta dem via Bluetooth, så att de trista sladdarna inte längre behövs.

Om du har bestämt dig för ett retro-stereosystem är den rätta omvårdnaden viktig. Damm och smuts är ett problem för lasern på CD-spelaren och skivspelaren och stör uppspelningen. Rengör dessa delar av din audioutrustning med en torr och dammfri trasa så att du kan njuta av din musik på längre sikt.

Köp det perfekta HiFi-systemet online hos auna

Du skulle vilja köpa ett stereosystem och presentera det för musik- och filmälskare som en kreativ julklapp, till exempel. Vi erbjuder dig oräkneliga presenttips till ett bra tips, från mini-stereosystemet till kompaktsystemet med skivspelare. Dyk ned i musikens mångfaldiga värld med våra modeller och hitta snabbt rätt sak, från retro-stereosystem till high tech-modeller!

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken