Öltapp och Konserveringsapparat

Välj
Sortera efter
19 Träffar på "Öltapp och Konserveringsapparat"
Filter och sortera
Öltapp och Konserveringsapparat

Konserveringsapparat & glöggkokare

Om du tycker om att konservera frukt och grönsaker kan du köpa en konserveringsapparat och göra ett helt skafferi med olika livsmedel som håller i flera månader eller till och med år. Dessutom sparar du tid och energi jämfört med om du skulle använda en vanlig kastrull. Här kan du läsa vad konserveringsapparater eller glöggkokare är, hur de fungerar och vilka egenskaper de har som gör dem speciella.

Konserveringsapparat och glöggkokare - allt du behöver veta

Om du har mer färska frukter och grönsaker i trädgården än du hinner äta upp kan du koka in dem med en konserveringsapparat. Med apparaten kan du få mängder av livsmedel att hålla längre, exempelvis:

 • Marmelad
 • Tomatketchup
 • Chutney
 • Korv- och kötträtter

Många känner igen det från mormors kök. Men apparaterna som funnits i årtionden har nyligen fått en comeback, och detta med nya, smarta funktioner. Med konserveringsapparaten kan du njuta av grönsaksskörden även under vintern.

Även glögg, som oftast känns igen som kryddat vin från julmarknader, och andra varma drycker som te kan göras med apparaten. För detta ändamål har apparaterna en tapp och en inbyggd varmhållningsfunktion.

Hur fungerar konserveringsapparater och vilka egenskaper har de?

En konserveringsapparat gör det mesta av jobbet vid inkokning. Du ställer glasen som är fyllda med livsmedel ska kokas in, staplar dem, fyller kokkärlet med vatten och väljer önskad temperatur och tid. Konserveringsapparaten kokar sedan in livsmedel åt dig. Detta är möjligt helt utan kemiska konserveringsmedel. Locket pressas fast till följd av trycket som uppstår och innehållet blir sterilt vakuumerat. Apparaten arbetar automatiskt. Det bevarar den inställda temperaturen och vid slutet av inkokningen stänger den av sig själv. Eftersom kokkärlet är eldrivet fungerar det helt oberoende från spisen. På botten finns en inbyggd värmespiral för att värma upp vattnet. Vissa funktioner är särskilt smarta, som:

 • Inkokningsgaller
 • Lock med förslutningssystem
 • Överhettningsskydd
 • Konserveringsapparat med termometer
 • Temperaturreglering
 • Olika inställbara inkokningstider
 • Avstängningstimer
 • Inbyggd digital display
 • Cool-touch-handtag

Köp konserveringsapparater & glöggkokare - olika sorter

I onlinebutiken finns olika konserveringsapparater att välja bland. Välj den produkt som har önskad volym, exempelvis:

 • Biggie Small helautomatisk konserveringsapparat: 16 liter
 • Abbey 25 konserveringsapparat: 25 liter
 • KonfiStar 40 Digital konserveringsapparat
 • Abbey 60 konserveringsapparat: 60 liter

Vid en kapacitet på 30 liter får upp till 14 glas per liter plats under en cykel. En konserveringsapparat på 16 liter passar för upp till sju inkokningsglas på en liter vardera. Apparater i rostfritt stål briljerar med en mycket bra värmeledning, och är högkvalitativa, robusta och slitstarka.

Köp konserveringsapparater - vilken passar dig?

Välj önskad kapacitet och valfria funktioner. 2-i-1-enheter kan användas både för inkokning eller som tappkran för varma drycker som te, glögg eller punsch. Vissa apparater kan styras digitalt. Särskilt praktisk är en konserveringsapparat med termometer Totalt sett kan du välja bland flera olika funktioner.

FAQ

Vad är en konserveringsapparat?

Denna köksmaskin är en gryta i olika storlekar som ansluts till ett eluttag och som därför är oberoende av en spis. På botten finns en värmespiral, en termostat och ett inläggningsgaller. Kokkärlet möjliggör konservering av olika livsmedel som frukt, grönsaker eller kött, som därför görs hållbara under mycket lång tid.

Vilka är fördelarna med en konserveringsapparat?

Kokkärlet gör inkokning av livsmedel mycket enklare. Det har en stor volym. Glasen staplas på varandra. Apparaten håller rätt temperatur, och om den har en avstängningstimer kontrollerar den även inkokningstiden. Under inkokningen dödas alla mikroorganismer och glasens innehåll konserveras sterilt. Tack vare nätkontakten kan du ta med apparaten överallt. Du behöver ingen spisplatta. Apparaterna briljerar med olika funktioner som överhettningsskydd, temperaturreglering och värmeisolerade handtag.

Vad är skillnaden mellan en konserveringsapparat och en glöggkokare?

Vanliga konserveringsapparater har oftast ingen tapp för drycker som te eller glögg. Glöggkokare kan också användas för inkokning. Med dessa varianter får du två funktioner i samma apparat.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken