Sport & Fitness

Välj
Sortera efter
  • Sida 1 / 53
1053 Träffar på "Sport & Fitness"
Filter och sortera
  • Sida 1 / 53
Sport & Fitness

Med träning till ett hälsosammare liv

Sport och fitness är en viktig del av livet för alla som lever hälsosamt och vill pigga upp vardagen. Man behöver inte oroa sig om man inte har tid för att regelbundet gå till gymmet efter jobbet. Styrketräning och konditionsträning kan göras enkelt hemma!

Så att träningen passar in i schemat

Med bara 30 minuters träning gör du massa gott för din kropp - och den kommer att tacka dig för det. I vardagen ger det mer energi och statistiskt sätt ökas den förväntade livslängden i genomsnitt med flera år. Ingen tid för träningen för att soffan kallar? Glöm inte att träning även ökar produktiviteten! Man kan lätt hitta motivation till att träna genom att köpa hem träningsredskapen direkt, så att man slipper ta sig till gymmet. Då finns inga fler ursäkter att hoppa över träningspasset, och inget står i vägen för att effektivt nå träningsmålen. En ytterligare fördel med privat träningsutrustning är kostnaderna - investeringen sparas in på nolltid i jämförelse med månadskostnaderna för gymmet.

Brett urval för individuella träningsplaner

Innan man sätter igång måste man bestämma sig hur man vill träna. Man borde också fundera på exakt vad man vill uppnå med träningen. Bör fokus ligga på styrketräning eller ska flera muskler tränas parallellt genom en funktionell träning? Eller ligger fokus snarare på konditionsträning? Här kan man såklart blanda fritt, eftersom en kombination av styrke- och konditionsträning är särskilt effektiv. Man måste alltid vara säker på hur övningarna fungerar för att undvika risk för skada. Därför finns det många träningsbloggar och instruktioner med all viktig information. För att göra valet enklare kommer här en överblick över de olika områdena.

Styrketräning för att stärka kropp och själ

Styrketräning kan göras på kvällen framför tv:n. Det egentliga målet är att öka muskelmassan med hjälp av övningar utan maskiner, eller med stöd från styrketräningsredskap. Om det finns lite extra plats i hemmet, ett träningsrum eller garage är en styrkestation en utmärkt idé. Det finns ett oändligt antal övningar som passar utmärkt att göra hemma för att träna alla viktiga muskelgrupper med bara ett träningsredskap. Ingen risk att träningen blir tråkig! Om en kraftstation är för stor kan man klara sig med en mindre variant. Exempelvis hantlar är ett utmärkt redskap för att stärka arm- och ryggmuskulaturen.

Funktionell träning är trendigt

Funktionsträning är en fantastisk träningsform för att träna flera leder och muskelgrupper samtidigt. Här används bland annat hopprep, träningsband eller balanstränare. Medicinbollar är utmärkta träningspartners, eftersom både muskulatur, balans och flexibilitet tränas. Övningarna riktar sig mot de individuella problemzonerna. Om man samtidigt vill förbättra konditionen är träningstrampolinen ett bra val. Till skillnad från trädgårdstrampoliner för barn är dessa varianter mindre och passar perfekt in i hemmet. Här tränas inte bara benen, utan hela kroppen, eftersom muskulaturen och balanssinnet arbetar parallellt. För en rolig träning!

Konditionsträning inomhus

Föredrar du konditionsträning framför styrketräning? Om man inte orkar ta sig ut för en joggingtur är ett löpband den perfekta lösningen. Oavsett om du är nybörjare eller proffs är löpbandet ett utmärkt träningsredskap för alla som vill förbättra sin kondition. En mycket ledskonande och effektiv helkroppsträning får man även av en crosstrainer, som är den perfekta balansen för sittande träning. Även här finns inga ursäkter för att skippa träningen, eftersom alla någon gång i veckan har tid att sätta sig på sin nya träningsmaskin i 30 minuter.

Optimala träningstillbehör & de rätta sportkläderna är ett MÅSTE

Innan du kan sätta igång måste ha man ha de rätta tillbehören. Om man vill träna i samspel med kropp och själ är yoga den perfekta sporten - och då får man inte vara utan den rätta yogamattan. För både nybörjare och proffs gäller att steg ett alltid är att hitta rätt sportkläder beroende på träningstyp, innan man sätter igång med sitt nya träningsredskap. Från kompressionsbyxor till sportväskor har vi många olika varianter för varje träningstyp.

Med rätt träningsutrustning kan du sätta igång med övningar och program för att stärka din kropp och leva ett långt och hälsosamt liv.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken