Luftkylare

Välj
Sortera efter
  • Sida 1 / 10
188 Träffar på "Luftkylare"
Filter och sortera
  • Sida 1 / 10
Luftkylare

Innehållsförteckning


Hur fungerar en luftkylare?

En luftkylare fungerar genom att använda principen av förångningskylning. Enheten låter vatten avdunsta långsamt ur en tank. Detta tar bort värmen från luften helt naturligt, vilket gör att kall luft skapas. Denna kalla luft transporteras sen in i rummet med hjälp av en fläkt. Varken en högljudd kompressor eller ett förorenande kylmedel används för att skapa kylningen. Du behöver bara fylla den integrerade vattentanken regelbundet med kranvatten.

Vad behöver jag tänka på när jag använder en luftkylare?

En viktig faktor är ljudnivån - trots allt vill du fortfarande kunna leka, sova eller arbeta i samma rum när luftkylaren är i drift. För att göra detta möjligt erbjuder de flesta av våra modeller en särskilt tyst fläktnivå som inte ens orsakar störningar i vuxna eller barns sovrum. Effektiviteten av kylningen är också viktig. Några av Electronic star luftkylare är beroende av laddningsbara batterier eller kan fyllas direkt med isvatten för att ge svalare luft mer effektivt och till ett lägre pris. Eftersom vattnet avdunstar under kylprocessen kan rummets luft fuktas samtidigt. Beroende på modell kan luftfuktaren 9 också stängas av, om så krävs, så att enheten fortfarande kan användas även när fuktighetsnivåerna är lite högre.

Köp luftkylare eller luftkonditionering?

I många situationer är en luftkylare med vattenkylning ett billigare och mer miljövänligt alternativ för att bekvämt klimatisera ett rum. Det kräver inte några miljöskadliga kylmedel och fungerar mycket effektivt i jämförelse med en luftkonditionering. Speciellt när luften är torr (t.ex. på kontoret) är det värt att köpa en luftkylare: enheten kyler med vatten och fuktar samtidigt luften lite grann - motverkar den torra omgivande luften och skapar ett hälsosammare inomhusklimat. Detta innebär emellertid också att enheterna kanske inte kan uppnå de önskade resultaten vid hög luftfuktighet. Om luftfuktigheten är för hög bör luften helst avfuktas, exempelvis med luftkonditionering. Nackdelen med luftkonditioneringen: Kylning skapar varm frånluft som vanligtvis måste transporteras genom en slang till utsidan. En luftkylare fungerar däremot utan avgasslang. Detta beror på att dessa enheter inte producerar någon varm frånluft. En bärbar luftkylare kan därmed placeras var som helst i rummet - en bärbar luftkonditionering måste å andra sidan placeras på ett sådant sätt att avgasslangen kan riktas mot utsidan via ett fönster till exempel.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken