Värmefiltar

Välj
Sortera efter
 • Sida 1 / 3
45 Träffar på "Värmefiltar"
Filter och sortera
 • Sida 1 / 3
Värmefiltar

Värmefiltar & värmekuddar

Värmefiltar och värmekuddar ger inte bara välgörande värme under den kalla årstiden, utan även för hälsobesvär som ryggproblem. Till skillnad från en värmeflaska fylld med vatten kyls värmefilten inte ned, utan ger värme så länge som du behöver. Här kan du läsa vad som kännetecknar produkterna, hur de fungerar, vilka modeller som finns och vilka egenskaper de har.

Värmefiltar - fördelarna

Värmefiltarna är framför allt populära när det är kallt utomhus. Precis som uppvärmningsbara kuddar ger värmefiltarna behaglig värme på kort tid. Många lägger dem i sängen innan de lägger sig. Filtarna är inte bara praktiska under vintern. De är perfekta för personer som ofta fryser och är även smarta för värmeterapi, exempelvis vid följande besvär:

 • Nack- eller ryggsmärtor
 • Muskel- eller ledsmärtor
 • Artros
 • Reumatism
 • Fibromyalgi

De uppvärmningsbara filtarna är ett alternativ till smärtlindrande mediciner eller salvor, eftersom de värmer upp muskulaturen och återställer rörelsefriheten. Värmen från filten främjar blodcirkulationen, bidrar till avslappning och ger avlastning för krampande muskler.

Värmefiltar ger värme till hela kroppen, medan uppvärmningsbara kuddar är avsedda för punktbehandling av mindre områden på kroppen. En värmematta är perfekt för fötterna. Värmefiltar har integrerade trådar som värms upp genom elektrisk ström. Denna värme avges utåt. Effekten för uppvärmning är förhållandevis låg och ligger oftast på 100 till 150 watt. Filtens energiförbrukning är betydligt lägre jämfört med om hela rummet skulle värmas upp.

Köp värmefilt - olika typer och egenskaper

Tack vare andningsaktiva och särskilda tyger som mjuk mikroplysch är värmefilten mycket behaglig för huden. Du kan styra den via fjärrkontroll och individuellt anpassa värmen. Det går att välja mellan olika effektnivåer. Dagens värmefiltar är utrustade med modern teknologi och har många smarta egenskaper som:

 • Valbar temperatur tack vare olika värmenivåer
 • Timer, exempelvis 1 till 12 timmar
 • Säkerhet tack vare överhettningsskydd och automatisk avstängning
 • Belyst display
 • Avtagbar kontrollpanel
 • Hygieniska, diskmaskinssäkra

Det finns även praktiska, bekväma och mjuka värmefiltar med ärmar.

Köp värmefilt eller värmekudde - vad passar dig?

Det finns många olika typer av värmefiltar. Välj den storlek som passar dig bäst. Ska den vara i XL eller XXL? Värmefilten XXL Klarstein Dr. Watson har mått på 2,00 x 1,80 meter som gör att man kan gosa ner sig tillsammans med någon annan. Värmefilten Comfort & Style Dr. Watson är 1,80 x 1,30 meter stor. Eller föredrar du en mindre värmematta för att värma fötterna? Produkterna har upp till sex värmenivåer. Elektriska filtar där temperaturen kan justeras och har ett överhettningsskydd och automatisk avstängning är betydligt mer högkvalitativa än enklare modeller. Med en timer kan man själv bestämma när filten ska stängas av.

FAQ

Varför ska man köpa en elektrisk värmefilt eller en värmekudde?

Många tycker om att ha det varmt och mysigt under vintern. Värmefiltar bidrar med härlig värme, både i sängen eller i soffan. Dessutom är de lämpliga för att lindra olika hälsobesvär som ryggsmärtor eller artros, men även för en riktad värmebehandling.

Hur fungerar värmefiltarna?

Värmefiltarna fungerar med en nätkontakt, men förbrukar mindre energi än om du skulle vrida upp värmen för hela rummet. De finns i olika storlekar och är säkra att använda tack vare inbyggda säkerhetsfunktion som överhettningsskydd och automatisk avstängning. Du kan även tvätta filten i maskinen efter att du tagit bort nätaggregatet.

För vem passar värmefiltar?

Filtarna bidrar med välgörande värme året runt. De passar för personer som ofta fryser eller som vill behandla kroppen med värme. Filten värms upp inom några minuter.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken