Crosstrainer

Crosstrainer

Om du tröttnat på överfyllda gym och dyra medlemsavgifter är det bra idé att köpa träningsutrustning för hemmaanvändning, så att du kan träna flexibelt för en bra hälsa. Crosstrainers är mycket populära för en effektiv konditions- och muskelträning, och finns i olika varianter och med olika funktioner. Här beskriver vi allt som kan vara bra att veta: Hur fungerar träningsmaskinen, för vem passar den, vilka fördelar har denna typ av träning och hur hög är kaloriförbränningen vid träning med en crosstrainer?

Håll dig i form med crosstrainer

Crosstrainern hör till en av de populäraste träningsmaskinerna. Den gör att olika kroppspartier och muskelgrupper som lår, vader och bröstmuskler tränas samtidigt på ett snabbt och effektivt sätt. Genom kontinuerliga rörelser förbättras konditionen, koordinationen stärks genom att armar och ben rörs samtidigt och ämnesomsättningen ökar.

Träningen passar även utmärkt för nybörjare, eftersom crosstrainern är mycket enkel att använda och har olika svårighetsnivåer att välja bland. Särskilt praktisk är en crosstrainer som kan fällas ihop. Sådana modeller kan stuvas undan när de inte används, vilket är särskilt praktiskt när platsutrymmet är begränsat.

Crosstrainer för hemmaanvändning - Hög kaloriförbränning och ledskonande träning

Med en crosstrainer kan du förbränna massor av kalorier på kort tid, eftersom hela kroppen sätts i rörelse. Beroende på svårighetsgrad och kondition är det möjligt att förbränna 700 kalorier i timmen. Och det bästa: Träningen är mycket skonsam mot lederna och mer behaglig är jogging tack vare de smidiga rörelsesekvenserna. Därför passar crosstrainern utmärkt att användas att överviktiga eller personer med hälsobesvär.

Den är även lämplig för personer med rygg- eller knäproblem. Genom rörelsesekvenserna förbättras ledernas rörlighet, ryggen avlastas och hjärt-kärl-systemet sätts i rörelse. Moderna crosstrainers har även en inbyggd dator som visar olika värden som:

  • avklarad sträcka
  • hastighet
  • stegfrekvens
  • crosstrainer kaloriförbränning
  • analys av kroppsfett
  • puls
  • träningstid

Många övningsnivåer, funktioner och program som trapp- eller intervallträning ger en effektiv träning.

Crosstrainer eller löpband? Vilka är skillnaderna?

Till skillnad från löpbandsträning sätts hela kroppen i rörelse med crosstrainern, från armarna till benen. På så sätt stärks många muskelgrupper samtidigt, benen tränas på samma sätt som vid löpning, men lederna belastas inte av stötar eftersom fötterna alltid är i kontakt med stegytan. På så sätt förhindras stukningar. Att träna med en crosstrainer känns mindre ansträngande i jämförelse med ett löpband.

Köp crosstrainer

Med en crosstrainer för hemmaanvändning kan du hålla dig i form utan att lämna hemmet. Du kan träna kondition och uthållighet och förbränna mängder av kalorier utan att skada lederna. Träningen bidrar till att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar. De flesta crosstrainers har många olika motståndsnivåer, så att intensiteten kan anpassas efter individuella preferenser och träningsnivåer. En fällbar crosstrainer är ett utmärkt val vid begränsat platsutrymme. Moderna crosstrainers har smarta program och funktioner som visar framstegen i träningen.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken