Strandkorgar

Snygg och smidig: Strandkorg för trädgården

Strandkorgar är nog den trädgårdsmöbeln som bäst symboliserar hur härligt det kan vara att vistas utomhus! Om man vill njuta av en varm sommardag men behöver skydd från sol och vind är det en utmärkt idé att köpa en strandkorg för att få en liten fristad i trädgården eller på terassen. Dessutom håller strandkorgen nyfikna blickar borta. En strandkorg i klassisk östersjö-stil har varit populär i årtionden. I vårt sortiment finns snygga modeller som passar både för en och två personer. Lär dig mer om de typiska egenskaperna och detaljerna hos strandkorgen!

Av vilket material består strandkorgar?

Optimalt består de bekväma sittplatserna av ett vädertåligt material. En kombination av trä och PE-rattan är särskilt bra. Träet förseglas med en ytbehandling, vilket gör att grundkonstruktionen är perfekt skyddad mot väder och vind. PE-rattan (polyetylen-rattan) är ett plastmaterial som är förbluffande likt äkta rattan och som ger optimala förutsättningar för utomhusmöbler. Dessutom används ett slitstarkt tyg av polyester för överdraget och sittkuddarna. På insidan finns en folie som skyddar korgen från fukt. Detta gör strandkorgen mycket väderbeständig. Om vädret är mycket dåligt, om det regnar mycket eller om korgen inte används under en längre tid rekommenderas det att köpa en kåpa för strandkorgen. Hos oss finns kåpor för strandkorgar som perfekt passar över korgen och som ger ett pålitligt skydd.

Funktionerna hos en strandkorg

Det går både att sitta upp och ligga ned i en strandkorg. Baksidan på korgen kan enkelt justeras för att få en riktigt bekväm liggposition. Fotstöden kan dras av. För extra komfort finns även mjuka dynor och ergonomiska armstöd. Fällbara sidobord ger plats för drycker och snacks samt kan användas för att placera böcker eller mobil på.

Genom att tillbringa helger i strandkorgen känns det som att man är på riktig semester! Korgen har även hjul på undersidan som gör att den enkelt kan förflyttas. Placera korgen på din favoritplats i trädgården och slappna av. Strandkorgen är även visuellt imponerande med sina vackra överdragstyger. Klassiska randiga eller rutiga mönster i havsfärger eller andra nyanser passar perfekt till strandkorgens stil.

Hur sköter jag om en strandkorg på bästa sätt?

Skötseln är mycket enkel. Delarna av PE-rattan och trä kan enkelt rengöras med en fuktig trasa. Trä behöver ibland fräschas upp med träolja eller en ny lasering för att hålla sig väderskyddad. Vitlackerat trä kan också rengöras med en fuktig trasa, En ny lackering behövs först efter flera år. Om du använder en extra strandkorgs-kåpa håller sig utomhus-sittplatsen skyddad från smuts, damm och fukt, även under vintern! Kåporna är försedda med ventilationshål, vilket förhindrar fukt och mögelbildning. Fästbanden garanterar en hög stabilitet.

Köp strandkorgar online - hos blumfeldt, såklart!

I vår onlinebutik hittar du vackra strandkorgsmodeller, perfekta för trädgården, men även för en strandbar eller uteserveringen för kaféer eller restauranger. En snabb leverans ser till att du kan njuta av din nya strandkorgen så snart som möjligt!

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken