Yoghurtmaskiner

Välj
Sortera efter
6 Träffar på "Yoghurtmaskiner"
Filter och sortera
Yoghurtmaskiner

Yoghurtmakare – gör smarrig och nyttig yoghurt själv

Med en yoghurtmaskin kan du låta din egen kreativitet flöda fritt i köket hemma – och samtidigt minska plastavfallet. I den okomplicerade gör-det-själv-processen kan du laga din morgonyoghurt eller desserter precis som du vill – med få eller många ingredienser. Särskilt praktiskt: Du kan vanligtvis till och med använda yoghurtmaskinen för att göra glass själv, eftersom principen är densamma förutom kylningen.

Detta är bra att veta om vissa saker när man ska köpa en yoghurtmaskin

Elektriska yoghurtmaskiner är ingen raketvetenskap. Tvärtom, det är varken särskilt tidskrävande eller komplicerat att laga yoghurt. Allt du behöver är nödvändiga ingredienser och rätt maskin – som du kan köpa online här och få bekvämt skickad till din egen ytterdörr.

Det finns modeller med eller utan nätkontakt. Om du bara vill använda apparaten i köket hemma, är det vettigt att välja en med nätkontakt. Dessutom skiljer sig de olika yoghurtmaskinerna åt i kapacitet. Du kan välja enkel fyllning i flera små portionsburkar, eller bara använda en enda stor behållare istället. Det senare kräver då att du fyller den färdiga yoghurten själv, och du kan även vara lite mer flexibel med smakerna.

Om du letar efter en yoghurtmaskin: Vad mer bör du vara uppmärksam på?

En yoghurtmaskin kan aktivt stödja och avlasta dig med sina funktioner. När det kommer till yoghurttillverkning gäller det framför allt förberedelsetiden. Det tar vanligtvis cirka åtta till tolv timmar från att ingredienserna tillsätts till den färdiga yoghurten. Din personliga smak spelar roll i detta avseende, eftersom beredningstiden avgör om yoghurten är knappt är syrlig alls eller är desto syrligare, och du kan också använda den för att påverka fastheten. En integrerad timer eller en automatisk avstängning är fördelaktigt i detta avseende, eftersom du helt enkelt kan låta yoghurten mogna över natten – apparaten stänger sedan av sig själv enligt inställd tid för att inte påverka yoghurtens konsistens negativt.

Med en högkvalitativ yoghurtmaskin lyckas den hemlagade yoghurten

Följ alltid tillverkarens instruktioner för din enhet. De flesta apparater har skalor tryckta som hjälper dig när du fyller på ingredienserna och väljer mognadstiden. Det senare beror till exempel också på om du använder helmjölk eller lättmjölk till beredningen. Om du vill använda många ingredienser bör du också se till att behållaren är tillräckligt stor. Små apparater har ibland inte tillräckligt med utrymme för många ingredienser. Det bästa du kan göra är att bläddra igenom vårt urval av kvalitetsapparater direkt – då är hemgjord yoghurt och glass inte långt borta!

Vanliga frågor

Hur rengör man en yoghurtmaskin?

Var uppmärksam på tillverkarens instruktioner! Självklart ska du alltid koppla ur apparaten först. De flesta behållare tål diskmaskin, så du kan bara ställa dem i diskmaskinen.

Hur stor yoghurtmaskin ska jag välja?

Portionsglas från 150 till 200 ml räcker för små hushåll. Större hushåll bör satsa på stora behållare med en kapacitet på mellan en och två liter – fler ingredienser ryms samtidigt.

Vad behöver du för att göra din egen yoghurt?

Förutom en bra apparat behöver du faktiskt bara yoghurtjäsning och mjölk. Dessutom såklart ingredienserna till de respektive smakerna som du vill att din yoghurt ska ha.
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken