Skivstänger

Välj
Sortera efter
14 Träffar på "Skivstänger"
Filter och sortera
Skivstänger

Köp skivstänger - tyngdlyftning gjord enkel

Skivstänger är mittpunkten av viktträning och oumbärliga vid tyngdlyftning. Snatching, pushing och omplacering, deadlifts, farmer's walk eller hantelrodd - intensiv styrketräning kräver skivstänger och passande vikter.

Vår butik erbjuder inte bara olympiska skivstänger, utan även curl-hantlar i z-form, mindre skivstänger för enkel hemmaanvändning, speciella hantelstänger för speciella skivstängsövningar och allt detta med den modulära effektiviteten hos skivstångssystem.

Skivstänger och din plats i tyngdlyftningen - intensiv styrketräning för proffs och nybörjare.

För skivstänger gäller samma regler som för andra fria vikter: Till skillnad från träning med maskiner finns det inga föreskrivna viktspår. Detta gör träningen mer ansträngande, intensiv och binder framför allt in många fler muskelgrupper i varje övning. Oavsett om du sitter på träningsbänken eller gör fristående squats - en skivstång kräver inte bara styrka, utan även koordination.

Skivstångsövningar är klassiker av en anledning, och en av styrketräningens ledstjärnor. Bland övningarna finns bänkpress, marklyft, snatching och pushing, men även övningar från funktionsträning som jumping jacks med hantel. Både med tyngre hantelskivor eller helt utan tillagd vikt är skivstångsträning alltid en utmaning, eftersom vikten inte har någon central tyngdpunkt, utan två tyngdpunkter på sidorna som behöver balanseras. För olympiska skivstänger med en (standardiserad) dödvikt på 20 kg gäller detta även utan viktskivor.

Detta är särskilt relevant för övningar som bänkpress, axelpress, squats och deadlifts, eftersom viktutjämningen som kroppen behöver utföra bidrar till en extra omfattande träning av muskulaturen. Förutsatt att övningarna utförs korrekt stärks även koordinerande muskelgrupper, ben och bål.

Ett modulärt system för en fullständig träning.

Vår butik har ett brett sortiment av skivstänger, som berikar varje träningsprogram på ett individuellt och ergonomiskt sätt. De standardiserade gängstorlekarna (50 mm för olympiska skivstänger och de mindre 30-mm-gängorna som passar för långa och korta hantlar) gör att viktstängerna alltid passar till viktskivorna. I spetsen kan de olympiska skivstängerna utan problem bära flera hundra kilo.

Speciella hantelformer eller ett skivstångsset finns såklart att hitta i vår butik. De specialiserade formerna ger ett bättre fäste vid curls eller marklyft. I vår butik finns alltså den perfekta skivstången för varje tänkbar övning. Oavsett vikt eller form har inga kompromisser gjorts gällande tillverkningen eller kvaliteten.

Trots att professionell skivstångsträning länge varit förbehållt gym gör vårt sortiment det enkelt att även träna med skivstänger och vikter hemma. De mindre och lättare stängerna passar utmärkt för nybörjare och barn och gör hemmagymmet till en professionell träningsstudio.

Mer styrka och mer träning - köp skivstänger och träna professionellt

Effektiv styrketräning, dynamisk tyngdlyftning och ett atletiskt muskelbygge kräver de rätta träningsredskapen. Och det finns inget redskap som associeras så mycket med styrketräning som just skivstången. De många övningarna som kan utföras med skivstänger möjliggör en omfattande och utmanande träning, även utan bänk, så att hela kroppen effektivt och varierande kan tränas.

Med vårt urval av olika skivstänger kan såväl professionella gym som nybörjare hitta det perfekta träningsredskapet för hemmaträning med skivstänger.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken