Sidomarkiser

Sidomarkiser

Med en sidomarkis kan du skydda dig från grannarnas nyfikna blickar, vind och UV-strålning på balkongen, i trädgården eller på terassen och slappna av. Här handlar det om markiser med en bred tygpanel och en utdragbar mekanism. De kallas även för sidogardiner. Här kan du läsa hur praktiska de är, vilka utföranden som finns och hur smidiga och enkla de är att använda.

Sidomarkiser - fördelar och funktionssätt

Ett skydd mot insyn, vind, sol och bländning är otroligt bra att ha. Det är den perfekta lösningen vid olika väderförhållanden och ger extra avskildhet. En modern sidomarkis som kan dras ut gör uteplatsen perfekt. Markisens duk är dold i en väderskyddskassett. Den utdragbara tygpanelen ger ett trefaldigt skydd på nolltid. Tack vare lagret på fjäderaxeln är markisens duk alltid åtspänd och försvinner med den mekaniska självuppdragningen. På så sätt behöver du inte veva in markisen. Markisen kommer tillbaka i kassetten på nolltid och är därför skyddad från väder och vind när den inte används.

Utdragbara sidomarkiser - olika typer/sorter

Markiserna finns i olika mått. Du kan individuellt anpassa dem efter egna preferenser. Sidomarkiserna dras ut till önskad längd och den motsatta sidan hakas fast i ett fäste. Den utdragbara längden kan exempelvis vara på tre meter. Dubbel-sidomarkisen Bari Doppio har en längd på sex meter. Fördelen här är att dubbelmarkisen inte bara kan installeras rakt, utan även i valfri vinkel över ett hörn och på så sätt avskärma sittplatsen på två sidor. Även höjderna varierar, exempelvis 160, 180 eller 200 centimeter.

Sidomarkisernas topp-egenskaper i överblick

  • Robusta markiser som insyns-, sol- och vindskydd
  • Mer avskildhet
  • Självuppspännande markis genom lager på fjäderaxel
  • Högkvalitativ fullkassett av aluminium skyddar duken när den inte används
  • Inklusive fästmaterial

Det är enkelt att installera markisen. Allt du behöver för installationen ingår i leveransen, exempelvis huvudhylsan, fästena och fästmaterialen. Med Bari-stolparna kan markisen ställas upp flexibelt och ingen väggmontering krävs. Med dem får du en hög flexibilitet när du ställer upp din markis.

Köp sidomarkiser - vilken passar bäst?

Välj en passande längd på din markis, som du kan hitta i högkvalitativa och väderbeständiga material samt med högkvalitativ tillverkning i vår onlinebutik. En längd på bara tre meter ger ett optimalt skydd. Annars kan du också välja en dubbel-sidomarkis som kan monteras över hörn och användas flexibelt. Tack vare den automatiska upprullningsmekanismen kan du snabbt och enkelt spänna upp den och sedan dra in den igen med hjälp av fjädringsmekanismen. När markisen är indragen är den väldigt diskret. Möjligheten att enkelt kunna dra in och ut markisen ger en stor fördel i jämförelse med konventionella insynsskyddsväggar.

FAQ

Varför ska man ha en sidomarkis?

En sidomarkis fungerar som skydd mot sol, bländning, vind och insyn. De består av en stabil duk som fästs i det robusta höljet, som breddas när den dras ut och fixeras på fästet. Insynsskyddet är utdragbart. När markisen är indragen är den alltså skyddad. Vilken modell som passar dig beror på hur din trädgård eller balkong ser ut.

Hur fungerar sidomarkiserna?

Sidogardinen är en spänd och utdragbar konstruktion. Duken befinner sig i kassetten med fjäderaxel. Markisen dras ut längs sidan och fixeras på fästet mittemot. Fjäderaxeln gör att duken hålls spänd. När markisen inte används kan du bara dra in den.

Vilka är fördelarna med en sidomarkis?

Insynsskyddet är utdragbart och skyddar från sol och lätta vindbyar. Du kan välja mellan en enkel eller dubbel markis, och den sistnämnda kan installeras över hörn. Fästmaterialet och fästena medföljer i leveransen.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken