Luftrenare & jonisatorer

Välj
Sortera efter
9 Träffar på "Luftrenare & jonisatorer"
Filter och sortera
Luftrenare & jonisatorer

Köp luftrenare

Smuts som uppstått från damm och pollen är inte bara otrevligt att kolla på, utan är även en grogrund för bakterier och kan därför påverka hälsan. Därför är det fler än bara allergiker som kan tjäna på att köpa en luftrenare. Här kan du läsa om hur luftrenare fungerar och vilka skillnader och funktioner som finns.

Luftrenare - vilka fördelar finns?

Damm finns i alla bostäder, men när det blir för mycket kan det uppstå hälsobesvär som andningsproblem. Särskilt allergiker reagerar särskilt mycket på allergener som finns i damm. Med luftrenare filtreras smutspartiklar ur rumsluften. De möjliga problemen är bland andra:

 • Fint damm och husdamm

 • Pollen

 • Mögelsporer

 • Aerosoler med virus

 • Skadliga partiklar från möbler

 • Aldehyder eller kolväten

Det huvudsakliga målet hos en luftrenare är att förbättra luftkvaliteten inomhus. Detta är framför allt gynnsamt för astmatiker och allergiker. Med en luftrenare kan deras symtom lindras. Ett luftfilter för hemmet är också användbart vid platser med mycket höga luftföroreningar.

Olika typer av luftrenare

Tillsammans med en luftfuktare är luftrenare viktiga produkter för hälsa och välmående. Funktionssättet är enkelt: Produkterna består av ett filtersystem. Förfiltret rengör rumsluften från grövre partiklar som ludd. Ett ytterligare fiberfilter, där det oftast handlar om ett högeffektivt HEPA-filter, tar sig an fint damm, pollen och små partiklar. Det tredje elementet består oftast av ett aktivt kolfilter. Detta tar exempelvis upp lukter.

HEPA-rengörare arbetar med ett högeffektivt partikelfilter, som effektivt avlägsnar skadliga och små partiklar och lukter. HEPA-filtret leder rumsluften genom ett fint nät som fångar upp skadliga partiklar. Det är en optimal luftrenare mot damm. Det finns även HEPA-filter som kan filtrera aerosoler och virus.

Jonisatorer rengör luften genom att de avger joner och anrikar suspenderade ämnen. Skadliga partiklar som förstoras och sjunker mot marken tas upp av enheten. Ozonet som uppstår vid drift har en antibakteriell effekt och dödar många virus. Rum med cigarettrök och barnrum bör inte rengöras med en jonisator.

Aktiva kolfilter, som ofta kombineras med ett HEPA-filter, fångar upp partiklar som är så små att de inte tas upp av konventionella filter. De tar även bort otrevliga lukter, bryter ned skadliga gaser och passar perfekt för allergiker.

Lufttvättar använder vatten för rengöring av rumsluften och bindning av damm.

Köp luftrenare - du väljer

Apparaterna avlägsnar även mycket små partiklar från luften. På så sätt garanteras en mycket hygienisk luftkvalitet. I vårt sortiment finns den rätta modellen för alla. Det är optimalt med en kombination av de apparater som nämnts och funktionssätt som för samman fördelarna. Bland dem kan nämnas 3-i-1-renaren med en jonisator, fläkt och UV-sterilisator eller 5-i-1-enheten Vita Pure. Det finns även andra smarta egenskaper, som:

 • Indikatorlampor

 • Olika driftslägen

 • Aktiverbar UV-sterilisering som reducerar mikrober och bakterier med upp till 97,6%.

 • Fläktfunktion som höjer luftrengöringens effektgrad

 • Status-LED-lampor

 • Aroma-diffusor

FAQ

För vem lönar sig en renare?

Fint damm påverkar inte bara allergiker och astmatiker. Därför är det smart att köpa en luftrenare som filtrerar bort partiklar ur luften.

Hur fungerar luftrenare?

Apparaterna kombinerar oftast olika filtertyper, som förfilter, aktivt kolfilter och HEPA-filter. Särskilt de sistnämnda är högeffektiva och släpper inte igenom ens mycket små partiklar.

Vad bör jag tänka på vid köp?

Effektiviteten som enheten avlägsnar damm och andra partiklar med beror på rummets volym. För större rum finns modeller med kraftfullare filter och fläkt. Kontrollera kapaciteten och genomflödeshastigheten innan köp.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken