Biljardbord

Köp biljardbord för den optimala fritidsaktiviteten hos Elektronic Star

Fin filt, polerade klot och högkvalitativa köer: Biljard är ett spel som fascinerat människor i alla åldrar i flera hundra år, och som spelas professionellt i otaliga föreningar och ligor. Om man vill öva i lugn och ro eller spela med vänner kan man köpa sig ett eget biljardbord. Borden finns inte bara i de klassiska längderna 7 och 8 tum, utan även i fällbara varianter, 4-i-1-bord och mindre storlekar för fantastiska spelupplevelser - även om det inte finns mycket plats i hemmet för ett eget biljardbord.

Vilka olika spelformer finns det inom biljard?

Inom biljard finns minst sju olika spelvarianter med olika regler och individuella överensstämmelser. Poolbiljard är den vanligaste varianten. Även snooker och carambolage är populära spelformer. I de två sistnämnda spelformerna används dock ett annat bord, exempelvis är biljardbordet i snooker traditionellt större och fickorna mindre. Bordet för carambolage har inga fickor, istället spelar man med tre bollar och en kö.

Köp biljardbord från Riley: högkvalitativa och mångsidiga

Om man spelar biljard som hobby kan man spela varianterna pool och snooker på samma bord, det behövs alltså inte två separata bord. Tillverkaren Riley har ett kompakt och fällbart biljardbord för båda spelvarianterna i modell FS-6. Bordet är 6 fot långt (ca 183 cm) och kan fällas ihop när det inte används. För att göra hobbykällaren lite mer varierad medföljer även en darttavla och en bordtennisplatta som kan sättas på.

Även biljardbordet FSPW-6 från Riley är fällbart och ändå högkvalitativt. Det kan enkelt omvandlas till ett stabilt bord för pool och snooker. 6 fot stora biljardbordet ISD1055 från Riley är inte fällbart, men kan istället omvandlas till ett skriv- eller matbord. Den stora fördelen hos denna variant är att biljardbordet kombinerar stabiliteten hos en konventionell modell med flexibiliteten hos ett fällbart bord.

Riley använder sig även att sitt multifunktionella koncept med sitt 4-i-1-biljardbord. Här kan man spela elva olika spel på fyra olika ytor. Bland spelen finns kicker, bordtennis, bowling och - tack vare en elektrisk fläkt - en actionfylld lufthockey-match.

Stabilt och stort: Biljard på ett 7 eller 8 fot stort biljardbord

Om man spelar biljard regelbundet och har tillräckligt med utrymme hemma är ett stort fristående biljardbord en utmärkt idé. Tillverkaren oneConcept har bland annat modellen Brighton med röd duk. Den interna bollreturen gör det lättare att ta upp bollarna och faneren av körsbärsträ ger bordet en elegant och högkvalitativ look. Modellen finns även med grön duk och mörk faner av valnötsträ. Tillverkaren har även ett ännu större bord med modellen Leeds. Det 8 fot stora bordet har dimensioner på ca 132 x 244 cm.

Fällbart eller inte? Stort eller litet biljardbord? Vilken modell är den rätta?

Vilket biljardbord som passar bäst beror främst på två faktorer: spelarens ambitioner och det tillgängliga utrymmet. Ett 6 fot stort, fällbart bord rekommenderas för barn och sporadiska spelare. Fällbara varianter har fördelen att de kan förvaras på ett platssparande sätt. Om man däremot spelar biljard regelbundet och vill utveckla sina färdigheter passar ett fast bord bättre. När det väl ställts upp ger bordet en jämn, stabil spelyta och - genom sin egenvikt - en hög hållfasthet. Ett alternativ är ett fast bord som även kan användas som mat- eller skrivbord. Här är det dock viktigt att vara försiktig, för om en dryck råkar spillas ut över bordet kan biljardplattans tyg och i värsta fall trä skadas.

Alla bord som finns i Elektronic Stars onlinebutik är perfekta för hobbyrum och festkällare - oavsett om biljardbordet används av barnen på eftermiddagarna, som tävlingsplats för partygästerna eller som träningsbord för nya biljardspelare. Framför allt de stora modellerna från märkena Riley och oneConcept passar bra för spelare som vill köpa sitt första biljardbord. De bord som finns är förmonterade och enkla att bygga upp. Köer, klot och tillbehör medföljer oftast i leveransen. Efter installationen finns alltså inget som står i vägen för en spännande biljardmatch!

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken