Infravärmare

Välj
Sortera efter
  • Sida 1 / 8
156 Träffar på "Infravärmare"
Filter och sortera
  • Sida 1 / 8
Infravärmare

Infravärmare för trädgården

Vill du kunna vara utomhus även under vintern eller på kalla kvällar? Då är infravärmaren den perfekta lösningen. Med en sådan uppvärmningsenhet kan du effektivt värma upp ditt hus, din terass eller din trädgård och generera behaglig värme. Det finns olika typer av infravärmare som skiljer sig åt när det gäller effekt, energiförbrukning och typer av värmegenerering. I den här texten kan du läsa allt du behöver veta om infravärmare.

Infravärmare, terassvärmare och gasolvärmare

Det finns tre olika typer av värmare: Infravärmare, terassvärmare och gasolvärmare. Infravärmare genererar värme genom IR-strålning, medan terassvärmare drivs av gas eller ström och genererar en öppen flamma Gasolvärmare genererar värme genom förbränning av gas och bör aldrig användas inomhus, eftersom CO2-utsläppet kan vara farligt. För inomhusutrymmen passar dock elektriska värmare med IR-funktion.

Vad du kan använda infravärmaren till

En infravärmare kan användas för olika saker. Om du tycker om att grilla eller sitta utomhus kan infravärmaren genererar behaglig värme och se till att du kan sitta länge ute på kalla kvällar. Infravärmare kan även användas inomhus och passar utmärkt för att värma upp vinterträdgårdar, verkstäder eller garage.

Köp infravärmare - Information och köpguide

Om du vill köpa en infravärmare bör du först tänka på vilken typ av infravärmare du behöver. Infravärmare är perfekta för uppvärmning av inomhusutrymmen, medan gasolvärmare är ett bra val för uteplatser. Terassvärmare är avsedda för användning utomhus, men har ofta en lägre värmeeffekt än gasolvärmare. Fundera på vilket ändamål du ska använda värmaren till och vilken effekt du behöver. För större ytor bör du välja en modell med högre effekt. Jämför dessutom de olika enheterna när det kommer till deras energiförbrukning, säkerhet och pris för att hitta den rätta modellen.

FAQ

Hur säkra är värmarna?

Värmare är säkra så länge de används på korrekt sätt och har en lämplig certifiering.

Hur mycket energi förbrukar en värmare?

Energiförbrukningen hos en värmare beror på typen av värmare och vilken effekt den har. Infravärmare förbrukar i regel mindre energi än gasolvärmare. Det är dock viktigt att ha i åtanke att energiförbrukningen också beror på driftslängden och infravärmarens inställning.

Hur länge håller en infravärmare?

Livslängden på en infravärmare beror på enhetens kvalitet och hur ofta den används. I regel bör infravärmare hålla minst några år om de sköts om på rätt sätt.

Kan jag använda en värmare inomhus?

Ja, infravärmare kan användas i slutna rum. Gasolvärmare bör endast användas i väl ventilerade rum, men det är bättre att de används utomhus eftersom de kan producera kolmonoxid.

Hur sköter jag om min värmare?

För att förlänga livslängden på din värmare bör du regelbundet rengöra och underhålla den. Säkerställ att värmaren är avstängd och sval innan du rengör den. Använd inga aggressiva rengöringsmedel, utan rengör din modell med en fuktig trasa och milt rengöringsmedel. Kontrollera också gas- eller strömförsörjningen regelbundet och om enheten har skadats.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken